Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pořádám sbírku pro uprchlíky

Proč to sem píšu? To vysvětlím. Snad dostatečně srozumitelně. Já jsem poměrně radikální ateista. To znamená, že nemám rád žádné náboženství. 

Tím pádem nemám samozřejmě ani rád islám. Ale dost dobře nechápu, proč bych měl tyto své postoje nějak kombinovat s tím, když je třeba někomu pomoci.
I v Česku byl poměrně velmi populární seriál M.A.S.H. Myslím, že byl dokonce několikrát reprízován a vždy měl vysokou sledovanost. Navíc je stále hojně stahován z úložných služeb, takže jeho popularita patrně nijak neupadla.
Hlavním hrdinou seriálu je Hawkeye Pierce. Chirurg, který se několikrát dostal do konfliktu hlavně s majorem Burnsem,  protože když viděl vážně zraněného vojáka, spěchal ho ošetřit a nekoukal se přitom na jeho uniformu.
Já to mám podobně. Vím, že tam venku - momentálně hlavně v Srbsku a Chorvatsku  –  je spousta lidí bez přístřeší. A vím, že to nejsou „samí osvalení mladí muži ve značkovém oblečení a s iPhony“, jak se nám je snaží někteří lidé prezentovat. Ne. Je tam spousta žen a spousta dětí. A brzy bude zima. Nevím, jak tuhé jsou zimy v Chorvatsku a Srbsku, ale moc dobře tam určitě nebude. Minimálně tam bude hodně pršet a foukat studený vítr. A to je dost často horší než sníh a mráz. A já prostě odmítám nečinně sedět na zadku a dívat se, jak někde lidé jenom tak umírají na podchlazení a nemoci jenom proto, že jim nikdo nepomohl.

Předpokládám, že mi dost lidí napíše do komentářů, že dobře jim tak, že je sem nikdo nezval. Nebo že měli zůstat v první zemi, kde není válka - tedy v Turecku nebo Řecku. To jsou podle mého názoru zase jen takové alibistické kecy. V Turecku a Řecku už je těch lidí moc. Navíc jsou to země, které mají dost vlastních problémů. Takže je jenom logické, že lidé, kteří už se tam „nevejdou“, jdou dál. Po cestě jsou, pravda, další země. Ale v některých jim dali jasně najevo, že je tam nechtějí a nepomohou jim. V Makedonii je zmlátili, v Bulharsku do nich stříleli, Maďaři na ně pustili slzný plyn a postavili proti nim plot.

Hodně lidí také říká, že jsou to ekonomičtí migranti, takže nemají nárok. Co je to ekonomický migrant? Člověk, kterému na dům spadla bomba a on tím pádem přišel o veškerý majetek?

Nemalá část české veřejnosti v dnešních dnes předvádí opravdu ukázkovou zatvrzelost srdcí. Já se tomu až tak moc nedivím. Za masakry sudetských Němců nebyl nikdy nikdo potrestán. Za masakrování politických vězňů nebyl skoro nikdo potrestán. Takže ti lidé stále žijí mezi námi. A také jejich potomci, kterým jejich rodiče ve většině případů nejspíš předali stejné „hodnoty“ jaké vyznávali sami. Já s  těmito lidmi nechci mít nic společného. Je to pořád stejná sebranka bezcitných hrdlořezů. Navíc velmi zbabělých hrdlořezů - protože si troufnou jenom na bezbranné. A jenom ve značné přesile. 

No, a pokud jde o ten islám: jo, také z něj mám obavy. Ale nemyslím si, že by přijetí nějakých uprchlíků nutně znamenalo nějaké ohrožení našich „tradičních hodnot“ apod. Myslím si, že přetrvání těch hodnot vůbec nezávisí na tom, kolik lidí sem přijde nebo nepřijde. Záleží na tom, kolik tady bude „nositelů“ těchto hodnot. A na tom, jak moc si budou jisti v kramflecích. No, jedněmi z mála nositelů evropských hodnot jsou lidé, kteří dnes jezdí ve svém volném čase a bez nároku na odměnu či uznání do Srbska a Chorvatska a tam zcela nezištně pomáhají uprchlíkům. Takoví lidé jsou budoucnost Evropy. Lidé, kteří se nebojí. Kterým není zatěžko obětovat vlastní pohodlí, když je někdo jiný v nesnázích.

 Lidé, kterým nevadí dívat se, jak druzí lidé trpí, kterým nevadí dívat se, jak druzí lidé umírají, kteří schvalují bití a střílení do lidí , lidé, kteří dokáží jen vykřikovat nenávistná hesla na demonstracích - ti opravdu žádné evropské hodnoty nenesou. Tedy, nesou. Ale jsou to hodnoty, od kterých se Evropa snaží už pár let distancovat. Jsou to hodnoty vyhlazovacích táborů.
Dost lidí se ohrazuje, že se stalo zvykem, že se lidé vzájemně dost kategoricky nálepkují - na jedné stráně „sluníčkáří“, na druhé straně xenofobové a nácci. Jenže ono na tom něco je. Lidé, kteří nadšeně tleskali Mussolinimu a Hitlerovi se také považovali za „dobré občany“. Také měli pocit, že je třeba „bránit vlast“ - před komunisty a Židy. No, a nakonec se jim to docela vymstilo.  
Jenom tak pro připomenutí:
PROGRAM NSDAP

  1. Požadujeme na základě práva na sebeurčení národů sjednocení všech Němců a vznik Velkého Německa.
  2. Požadujeme zrovnoprávnění německého národa s ostatními národy a zrušení Versailleské a Saintgermainské mírové smlouvy.
  3. Žádáme zem a půdu (kolonie) pro obživu našeho lidu a usídlení přírůstku našeho obyvatelstva.
  4. Státním občanem může být pouze soukmenovec. Soukmenovec je pouze ten, který má německou krev, bez ohledu na vyznání. Žádný Žid nemůže proto být soukmenovcem.
  5. Kdo není státním občanem, může žít v Německu pouze jako host a musí podléhat cizineckým zákonům.
  6. Právo rozhodovat o řízení státu a jeho zákonech může příslušet pouze státním občanům. Proto žádáme, aby každý veřejný úřad, lhostejno jaký, ať již v Říši, zemi nebo obci, byl vykonáván pouze státními občany. Bojujeme proti zkorumpovanému parlamentnímu hospodářství a obsazování úřadů pouze podle potřeby stran, bez ohledu na charakter a schopnosti uchazeče.
  7. Žádáme, aby se stát zavázal v první řadě, že zajistit možnosti výdělku a životní perspektivy státních občanů. Pokud není možné uživit všechny příslušníky státu, je třeba vykázat z Říše příslušníky cizích národů (ty, kteří nejsou státními občany).
  8. Je třeba zabránit každé další imigraci ne-Němců. Požadujeme, aby všichni ne-Němci, kteří se přistěhovali do Německa po 2. srpnu 1914, byli ihned přinuceni opustit Říši.
  9. Všichni občané státu musí mít stejná práva a povinnosti.
  10. První povinností každého občana státu musí být (produktivní) duševní nebo tělesná práce. Činnost jednotlivce nesmí ohrožovat zájmy celku, ale naopak musí probíhat v rámci celku a ku prospěchu všech. Proto požadujeme:
  11. Zrušení bezpracných příjmů, získaných bez vynaložení úsilí, tj. odstranění úrokové poroby.
  12. S ohledem na nesmírné oběti na majetku a krvi, které požaduje každá válka na svém lidu, musí být osobní válečné obohacování označeno jako zločin proti národu. Proto požadujeme restituci válečných zisků, a to bez zůstatku.
  13. Požadujeme zestátnění všech (dosud) vzniklých trustů (podniků).
  14. Požadujeme rozdělení zisků velkopodniků.
  15. Požadujeme vytvoření velkorysého systému péče o staré občany.
  16. Požadujeme vytvoření zdravého středního stavu a jeho podporu, okamžité zespolečenštění velkých obchodních domů a jejich pronajmutí za nízké ceny malým živnostníkům, co největší zohlednění všech malých živnostníků při dodávkách státu, zemím nebo obcím.
  17. Požadujeme pozemkovou reformu, přizpůsobenou našim národním potřebám, vytvoření zákona o vyvlastnění půdy pro veřejně prospěšné účely bez náhrady. Požadujeme odstranění pozemkové daně a zabránění spekulacím s půdou.
  18. Požadujeme nemilosrdný boj proti těm, kteří svou činností poškozují společné zájmy. Sprosté zločince, lichváře, šmelináře a jim podobné je třeba potrestat smrtí, a to bez ohledu na jejich vyznání a rasu.
  19. Žádáme, aby bylo římské právo, sloužící materialistickému světovému názoru, nahrazeno německým obecným právem.
  20. Aby bylo každému schopnému a pilnému Němci umožněno dosáhnout vyššího vzdělání a tím také vedoucího postavení, musí se stát postarat o důkladné budování naší lidově-vzdělávací soustavy. Učební osnovy všech vzdělávacích zařízení je třeba přizpůsobit potřebám praktického života. Pochopení státní myšlenky je třeba podporovat již od počátku školní výchovy (v občanské výchově). Žádáme, aby bylo zvláště nadaným dětem chudých rodičů bez ohledu na jejich stav nebo postavení poskytnuto vzdělání na náklady státu.
  21. Stát se musí postarat o povznesení zdraví lidu, a to ochranou matky a dítěte, zákazem práce mladistvých, zvyšováním tělesné zdatnosti na základě povinné tělesné a sportovní výchovy ze zákona, větší podporou všech spolků, které se zabývají fyzickou výchovou mládeže.
  22. Požadujeme odstranění žoldnéřského vojska a vytvoření lidové armády.
  23. Požadujeme uzákonění boje proti vědomým politickým lžím a jejich rozšiřování v tisku. Pro vytvoření německého tisku, požadujeme, aby:
    1. všichni spisovatelé a spolupracovníci novin, které vycházejí v německém jazyce, museli být soukmenovci,
    2. vydávání neněmeckých novin podléhalo výslovnému povolení státu. Tyto noviny nesmí být tištěny v německém jazyce,
    3. bylo ne-Němcům zákonem zakázáno finančně se podílet na vydávání německých novin nebo je ovlivňovat. Jako trest za takový přestupek požadujeme takový novinářský podnik zavřít a ne-Němce, kteří se na něm podíleli, okamžitě vykázat z Říše.
  24. Noviny, které by se prohřešily proti obecnému zájmu, je třeba zakázat. Požadujeme zákonný boj proti takovému uměleckému nebo literárnímu směru, který působí na život našeho lidu rozkladným vlivem, a uzavření všech institucí, které se prohřešily proti výše uvedeným požadavkům.
  25. Požadujeme svobodu všech církevních vyznání ve státě, pokud tato neohrožují jeho existenci nebo se neprohřešují proti mravnosti a morálce germánské rasy. Strana jako taková zastává stanovisko pozitivního křesťanství, ale neváže se na určité vyznání. Bojuje proti židovsko-materialistickému duchu v nás a mimo nás a je přesvědčena, že trvalé ozdravení našeho lidu se může dít pouze zevnitř na základě:
  26. Všeobecný zájem stojí před zájmem jednotlivce.
  27. Pro splnění všech těchto požadavků požadujeme: vytvoření silné centrální moci Říše, bezpodmínečnou autoritu politického ústředního parlamentu nad celou Říší a jejími organizacemi obecně. Vytvoření stavovských a profesních komor za účelem provádění rámcových zákonů, vydaných státem, v jednotlivých spolkových státech.

Vůdcové strany slibují, že budou bezohledně postupovat s cílem realizace předešlých bodů, v případě nutnosti i s nasazením vlastních životů.

Mnichov, dne 24. února 1920

Autor: Igor Indruch | středa 21.10.2015 10:28 | karma článku: 24,93 | přečteno: 6925x
  • Další články autora

Igor Indruch

Eliška a její rod

V dnešním blogu vám chci představit zajímavou ženu a autorku Elišku Antošovou, jejíž knihu Na autismus jedině autibiotika již brzy vydám ve svém nakladatelství.

15.10.2021 v 13:45 | Karma: 3,93 | Přečteno: 186x | Diskuse| Poezie a próza

Igor Indruch

Jakubův příběh

V tomto článku vám chci představit jednoho moc zajímavého autora. Autora, který se od ostatních autorů tak trochu liší.

5.8.2021 v 18:08 | Karma: 5,09 | Přečteno: 260x | Diskuse| Kultura

Igor Indruch

Jak je důležité míti Bedny

Legrační na tom je, že jsem s tou knihou původně nechtěl mít vůbec nic společného. Já totiž nemám moc rád díla, ve kterých se zbytečně vraždí, mučí apod. Nejsem například vůbec fanouškem Quentina Tarantina.

4.8.2021 v 13:48 | Karma: 14,83 | Přečteno: 508x | Diskuse| Kultura

Igor Indruch

Trampoty malého nakladatele II.

Po první, úvodní části, která byla, ano, poněkud nudná, několik „veselých historek z natáčení“. Není to opravdu vždycky jednoduché – udělat knížku. I když na první pohled to kdovíjak složitě nevypadá.

3.8.2021 v 12:25 | Karma: 6,92 | Přečteno: 178x | Diskuse| Kultura

Igor Indruch

Trampoty malého nakladatele I

Krátké glosy a postřehy o tom, jaké to je, když se člověk rozhodne na stará kolena vydávat knihy. Na první pohled je to možná taková nudná, nezáživná činnost. Nicméně dá se při tom užít legrace i přijít o nervy.

19.7.2021 v 12:30 | Karma: 7,44 | Přečteno: 148x | Diskuse| Kultura

Igor Indruch

Je Petr Kukal „sexistické prasátko“?

Poslední kauza s feministickým podtextem, tedy případ fejetonu Petra Kukala a následného dění, mne poněkud znepokojila.

30.3.2020 v 15:45 | Karma: 41,48 | Přečteno: 11247x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Já jsem to říkal

Tedy spíš psal. V článku Znásilníme si je sami. https://indruch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=490924 Když na bílou ženu sáhne špinavý uprchlík, je třeba ho vykastrovat, uvařit zaživa v oleji, rozčtvrtit.

9.11.2017 v 12:00 | Karma: 17,05 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Svobodu, svobodu, svoboděnku…

Tak nám začal platit zákaz kouření v restauracích. A je okolo toho spousta povyku. Čemuž se nedivím.

1.6.2017 v 12:10 | Karma: 16,97 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Co kdybychom se na Mašínech konečně shodli?

Pan Josef Mašín se ve zdraví dožil 85 let a na sociálních sítích se na základě toho opět rozběhla zuřivá debata o tom, zda byli Mašínové a jejich skupina hrdinové nebo sprostí vrazi.

12.3.2017 v 12:00 | Karma: 28,65 | Přečteno: 1449x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Přemnožení slaměných panáků v českých zemích

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Stále více lidí kritizuje nešvary, které existují pouze v jejich představách. V komunikaci se tomu říká „slaměný panák“.

5.3.2017 v 12:35 | Karma: 18,52 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

S křížkem po Žáčkovi (anebo s Žáčkem po funuse?)

Předem tohoto článku bych chtěl zdůraznit, že debatu okolo básničky Jiřího Žáčka jsem velmi uvítal. Z několika důvodů.

8.2.2017 v 13:31 | Karma: 19,71 | Přečteno: 1666x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Kdo se postará?

Ministryně Michaela Marksová-Tominová je docela kontroverzní osobnost. Předkládá různé návrhy, které se často setkávají s bouřlivým a nesouhlasným ohlasem veřejnosti.

2.2.2017 v 12:15 | Karma: 33,16 | Přečteno: 4255x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Mýtus o rozdílech v platech mužů a žen padl

Bez většího zájmu veřejnosti prošla některými našimi médii zpráva o výsledcích nejnovějšího průzkumu Korn Ferry Hay Group o rozdílech v odměňování mužů a žen ve 33 zemích světa. Tedy ne, že by ta zpráva ty rozdíly popírala. To ne.

12.8.2016 v 12:30 | Karma: 25,37 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Kandiduji na prezidenta ČR

Jako fakt. Vůbec si nedělám legraci. A přemýšlejte o tom. Já bych byl jářku fakt dobrý prezident. Nemyslíte?

23.5.2016 v 10:00 | Karma: 33,73 | Přečteno: 3454x | Diskuse| Politika

Igor Indruch

Veřejnoprávní média – není to úplně optimální

Veřejnoprávní média jsou poslední dobou pod opravdu velkým tlakem. Existuje např. cca 500 stránková analýza vyváženosti vysílání ČT o situaci na Ukrajině.

25.4.2016 v 14:00 | Karma: 19,10 | Přečteno: 618x | Diskuse| Média

Igor Indruch

A české blogy zase mlčí…

Čekal jsem několik dní, zda se k tomu někdo vyjádří. Veliké naděje jsem vkládal především do skalních komentátorů rozličných nepravostí tohoto světa jako je Josef Havránek, Eva Valerie Maxová, Jitka Přikrylová a další.

10.4.2016 v 12:45 | Karma: 28,28 | Přečteno: 2615x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

PPŽ - pokrytecky pro život

O menší rozruch se nám opět postaral pan kardinál Duka, když se nechal slyšet, že umělé přerušení těhotenství je horší než terorismus.

9.4.2016 v 11:43 | Karma: 28,45 | Přečteno: 868x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

A čeští blogeři o tom mlčí…

Cokoliv se v zahraničí šustne okolo muslimů či uprchlíků, ihned se dočká hlasité odezvy mezi českými blogery a jejich čtenáři.

6.4.2016 v 12:30 | Karma: 22,37 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Malé opáčko z dějepisu možná nezaškodí…

Lidé mají rádi všelijaké mýty. Někdy je dokonce milují. A bojovat s mýty je někdy horší než s větrnými mlýny.

4.4.2016 v 13:00 | Karma: 23,13 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Společnost

Igor Indruch

Za blbce ne, ale blbci. Teda někteří.

Odhaduji, kolik blogů a diskuzí na téma „nespokojených“ Iráčanů se ještě objeví. Že prý jsme – my, Češi – za blbce: mohli jsme se všichni přetrhnout, abychom strádajícím poskytli bezpečné útočiště, a oni se teď zachovali nevděčně.

3.4.2016 v 13:30 | Karma: 23,42 | Přečteno: 1814x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.