Igor Indruch

Kandiduji na prezidenta ČR

23. 05. 2016 10:00:00
Jako fakt. Vůbec si nedělám legraci. A přemýšlejte o tom. Já bych byl jářku fakt dobrý prezident. Nemyslíte?

Možná vás napadne, jak jsem k tomu došel, co mě to napadlo. Inu, koukám takhle z dlouhé chvíle na Wikipedii, a co tam nečtu:
„Jako první zájem projevil již v červenci 2014 sociálně-demokratický senátor Zdeněk Škromach. Na to vzápětí reagoval římskokatolický kněz Tomáš Halík, který prohlásil, že kdyby měl zemi reprezentovat pan Škromach v bazénku, tak by asi musel reagovat. Na to zase reagoval bývalý prezident Václav Klaus, který prohlásil, že pokud bude na prezidenta kandidovat Tomáš Halík, tak bude muset i on.“

Říkám si: Povedená taškařice. Ale čtu dál. A co nevidím:

Potvrdili zájem:

Jan Berwid-Buquoy
Jana Yngland Hrušková
Zdeněk Škromach

Vážení přátelé. Tady už přestává veškerá legrace. K tomu už nelze mlčet. A ten, kdo chvíli stál, již stojí opodál. Z toho důvodu nemohu, ale opravdu nemohu (to je epizeuxis, kterou tedy používám poměrně nerad, protože, jak známo, je to oblíbená figura Václav Klause. Použil jsem ji pouze proto, abych ukázal, že vím, co je to epizeuxis. A že ji rád používá Václav Klaus. A že tedy tu maturitu nemám zadara.) jinak než kandidovat také.

Pravda, je tady otázka těch podpisů. To doufám, že se toho někdo zodpovědný a iniciativní ujme a ty podpisy nějak sežene. Ale nesmí je psát přes kopírák, protože to by se mohl stát, že mě vyloučí jako posledně Tomia Okamuru.

No a pak už to půjde. Jak se dostanu do médií a budu moci promlouvat k masám, nepochybuji o tom, že si svým charizmatem a bodrostí i moudrostí získám celý národ.

A ten, věru, nebude litovat. Lepšího prezidenta než já si tento národ nemůže přát.
Především proto, že jsem strašně hodný člověk. I když na to nevypadám.
Také jsem přiměřeně chytrý, přiměřeně vzdělaný, dokonce i fyzičku mám pořád ještě dobrou, i když už to není co bývalo. Ale dávám si socialistický, pardon, kapitalistický závazek, že na sobě hned začnu pracovat, abych do voleb shodil alespoň deset kilo, nabral nějakou tu svalovou hmotu a uběhl alespoň deset kilometrů bez většího zadýchání.
Také umím jezdit na koni. Ne sice tak dobře, jako Tomáš Garrigue Masaryk, ale určitě se na běloušovi budu vyjímat lépe než Putin na medvědovi.

Také slibuji, že jakmile se ujmu svého úřadu, okamžitě dám pokyn ke změně uniforem hradní stráže. Tu budou napříště tvořit bílé šortky, modré sandály a červené ponožky. S poradci jsme se prozatím nedohodli na barvě trička. Rovněž o přítomnosti ledvinky se vedou poměrně živé diskuze. Kupříkladu já si myslím, že minimálně vojáci by ji uvítali. Mohli by v ní totiž nosit svačinu. A občas si i během služby nenápadně hryznout.
V tom případě by se hodilo, aby měli u pasu rovněž zavěšenu stylovou polní láhev s osvěžujícím nápojem.
Hola! Příslušníci hradní stráže, jste tu? Vidíte, jak na Vás myslím? Těším se na Vaše hlasy.

Tož, děcka, nebojme se a pome do teho!!!

PS: Už jsem se vepsal coby kandidát i do té Wikipedie, ale nějaký wikipedista mi to přes noc smazal. Jak to vypadá, o tom, kdo kandiduje nebo nekandiduje na prezidenta u nás rozhodují wikipedisté.

Aktualizace: Právě jsem dostal návrh z pléna, že příslušníci hradní stráže by vůbec žádné tričko mít neměli. Aby si návštěvnice Hradu přišly na své. Já myslím, že je to myšlenka dobrá. A protože jsem pro gender equality, bude tam takto stát vždy jeden muž a jedna žena!

Autor: Igor Indruch | karma: 33.73 | přečteno: 3454 ×
Poslední články autora