Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

teseth1

14. 2. 2012 14:56
Zajímavé

shrnutí filmu, ale bohužel je trochu zmatené a plné obdivu vůči našemu bývalému panu prezidentovi. Bohužel autor tohoto "oslavného článku" se snaží vymezit proti kritkům prvotiny VH z rádoby nestraného pohledu. To se Vám opravdu trochu nepovedlo. Trochu mě překvapuje proč tento článek přichází až tak pozdě po uvedení daného filmu na filmová plátna. A proč najednou se snažíte tady něco obhajovat. Aby jste se rádoby ukázal jako "ten správný" tak napíšete tento oslavný článek a všechny ty co se jim film nelíbil vlastně tak trochu nazýváte těmi "špatnými". Jak už jsem jinde napsal tento rádoby filmový počin neberu jako něco naprosto úžasného ale jako něco naprosto nepovedeného. Hry VH jso oblíbené jen kvůli "provdoláskářům", kteří jasně dávají najevo, že kdo má opačný názor je .........

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

14. 2. 2012 16:47
Re: Zajímavé

Jak už píšu v článku, nepatřím mezi skalní příznivce Václava Havla. Rovněž bych sám sebe neoznačil za „pravdoláskaře“ v tom smyslu, v jakém je dnes obecně chápán. 

O filmu píši pozitivně pouze proto, že ho považuji za velmi dobrý.

Bohužel je pravda, že lidé se dělí na inteligentní a méně inteligentní. Na ty méně vzdělané a více vzdělané. A také je pravda, že ti méně inteligentní a méně vzdělaní si tuto skutečnost o sobě obvykle neuvědomují, nebo si ji odmítají připustit. A pak haní něco, čemu prostě nerozumějí. 

Současný stav naší společnosti je bohužel z velké části zaviněn hlupáky. Na jedné straně hlupáky a na straně druhé těmi, kteří dokáží lidské hlouposti chytře využít ve svůj prospěch.

0 0
možnosti

Dispute

11. 2. 2012 23:51
Václav Havel se vynořil ve filmu ze špinavé vody bazénu

a vyslovil převzaté heslo, jehož autorství je omylem přisuzováno jemu. Riskoval tak život při jeho chatrném zdraví - jak nachlazení, tak i infekci. Ve filmu může mnoho lidí najít jinotaje, které tam možná ani nejsou, ale vycházejí z vlastní projekce. Picasso kdysi ukazoval nakreslenou postavu muže s rukama zvednutýma nad hlavu k nebi. Všichni říkali, že to asi bude nějaká velká myšlenka - třeba Ikaros. Picasso obraz otočil hlavou dolů a řekl : "Pokoušel jsem se nakreslit potápěče !" Byl u něj na návštěvě mořský badatel Jacques Yves Cousteau. Karma článku.R^ Ostatně obraz, báseň, hudbu, drama nebo film může každý z nás chápat po svém - s vlastní interpretací.;-)

0 0
možnosti

dva mraky

11. 2. 2012 8:14
a kdyby...

nebyt te potreby vyhranit se vuci vsem, kterym se film nelibil, je to  docela dobry clanek. Mozna priste

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

10. 2. 2012 22:13
Váš názor je Vaše právo, to je naprosto v pořádku,

ale jak v závěru píšete, že si DVD koupíte a pustíte ho dětem... Ve jménu humanismu a těch nevinných duší Vás zapřísahám, aby jste ta děcka netýral a neznásilňoval jejich křehké duše.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

11. 2. 2012 3:28
Re: Váš názor je Vaše právo, to je naprosto v pořádku,

Správně, pouštět jim cokoli nad úroveň Ordinace je zločin. Blažená jest nevědomost.

0 0
možnosti
DM

Aretta

10. 2. 2012 21:35
Tak to se opravdu těším!

Znám hru a bála jsem se, že film bude, jak to u zfilmovaných dramat bývá, jen rozmělněním.

R^R^

0 0
možnosti
TP

assco

10. 2. 2012 21:10
Přesně a karma. Já se také královsky bavil :D

Opravdu u mně Veškrnka (to je milé označení) stoupla v ceně s jakým nadhledem si zahrála parodii sebe sama. Považuji to za jednu z nejlepších jeho věcí. Ano bylo to 99% o dialogu. Ale to je Woody Allan taky..

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

10. 2. 2012 13:45
No vida

Včera jsem viděl film Krabat, čarodějův učeň a vynikající. Odcházení absurdní. (zda dobré a nebo špatné nechci soudit)

Největší kritika však byla udělena ani tak filmu, jako směšnosti těch všech nominací. Kdyby byla katogorie za nejlepsí vedle vedlejší roli a cena za titulky, tak i na toto byl se 100% jistotou tento fil nominován.

0 0
možnosti
JB

hendrixx

10. 2. 2012 15:56
Směšnost nominací?!

Většina těch nominací je zcela v pořádku. Kamera a střih - nikdo z laiků neví, jak těžké je udělat zajímavou kameru do filmu, který se celý odehrává v jediném, navíc otevřeném prostoru, a jak to sestříhat, aby se tento handicap eliminoval. Pro herce asi není těžší úkol, než zahrát stylizovanou postavu v absurdním dramatu, žadný civilismus ani stylizační šarže nestačí - všechny čtyři herecké nominace jsou plně opodstatněné. Totéž platí pro promyšlenou Pavlíčkovu hudbu a jeho hru s hudebními citacemi (Rusalka ad.). A vklad Havlovy režie se pozná, když ten film porovnáte se záznamem inscenace v Arše - jde o naprosto jiné a přitom jednoznačné a přesné režijní pojetí textu. No a nakonec: jde jen o nominace a pět zajímavějších českých filmů loni v kině opravdu nebylo.

3 0
možnosti
SP

kiv

10. 2. 2012 13:33
viz Reflex

Doporučuji na toto téma editioral včera vyšlého Reflexu. Shrnuto je to tam vcelku brilantně.

3 0
možnosti
K

Klapanec

10. 2. 2012 13:00
Důkaz kvality

Ale to je přece strašně jednoduché. Zrušme veškeré dotace na podporu kinematografie. Na základě ekonomických zisků si lehce uděláme představu o kvalitě díla. Mám však obavu, že by se za těchto podmínek pan Havel do natáčení vůbec nepustil.

1 0
možnosti
II

Igor Indruch

10. 2. 2012 13:18
Re: Důkaz kvality

Zastáncem dotací moc nejsem. Ale kdybychom všechno poměřovali jen komerčním úspěchem, tak se za chvíli v té záplavě laciného kýče utopíme :-)

0 0
možnosti
FH

Bouše

10. 2. 2012 12:56
Takže když to shrnu - vám se film bez výhrad líbil

a všichni ostatní, kteří mají pochybnosti o tom, zda si zasloužil 12 nominací, se mají jít bodnout. Vy jste rozený diskutér. :-/ Rv

5 0
možnosti
L

ladyevil

10. 2. 2012 15:41
Re: Takže když to shrnu - vám se film bez výhrad líbil

;-D;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.