Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

vlahu

15. 3. 2012 12:40
největší předsudky

a bariéry nedává ženám naše společnost, budují si je samy mezi sebou a nějaký feminismus na tom nic nezmění, asi... Např. "Chceš zůstat v domácnosti?  Jsi husa, přece mu nebudeš dělat služku!" nebo " Chceš dělat svou kariéru?  No to teda chudák chlap, kdo mu zašije ponožky?!" nebo " Souhlasíš se střídavou péčí? Potom jsi krkavčí matka!"

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

15. 3. 2012 23:18
Re: největší předsudky

To je stejné jako mezi - chlapy - viz různé debaty, kdo je "měkouš" apod., že...;-)

0 0
možnosti
TH

Gmurr

13. 3. 2012 9:40
mimochodem k vasemu starsimu blogu

o "nejstarsim" remeslu. Mate v tom chybu. Tohle samorejme neni nejstarsi remeslo. To je jen klise.To jen aby se devastovalo "zenstvi". Bohuzel.

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

13. 3. 2012 12:04
Re: mimochodem k vasemu starsimu blogu

No vždyť je to jako klišé i použito... ;-)

0 0
možnosti
TH

Gmurr

13. 3. 2012 9:24
proc muzi neusiluji

o rodicovskou dovolenou? Ze by pak meli automaticky mensi platy nez zeny?

1 0
možnosti
G

Gwendolyn!

13. 3. 2012 19:23
Re: proc muzi neusiluji

Ne, o platy nejde. Muz ma ovsem jinou roli nez matka, muz nedokaze dat diteti to same, co milujici a pecujici matka, nejde jen o kojeni, odkud si myslite, ze prisel pojem materska laska? Osobne by mi bylo stydno zadat manzela, aby sel k diteti do 3 let, zatimco ja se budu honit za karierou. V praci me muze nahradit spousta lidi, doma nikoliv.

0 0
možnosti
TH

Gmurr

13. 3. 2012 9:10
K tem platum

spravne pisete, ze se jedna o diskriminaci. Driv byla naprosto ocividna , existovala i ve smlouvach,kde mely zeny treba 50% prijmu muze. I nevyuceny muz, mel vzdy podstatne vetsi rijem, nez vyucena zena. Kdekoliv.

Take argumentace tim,ze zeny jsou na materske je mimo. Zeny, ktere jeste nebyly na materske maji mensi plat (pry na ni jednoho dne pujdou), zeny ktere byly na materske pred triceti lety rovnez. Zeny, ktere na ni nikdy nesly, maji rovnez mensi plat.

Zajimave, je ,ze pred par desetiletimi absolvovali naopak "materskou" - neboli nekolikalety vypadek muzi. A to ve forme dvoulete vojny. Zeny mely treba jen pulrocni materskou dovolenou a presto i v te dobe mely zase jen zeny mensi prumerny plat nez muzi.

Nejlehci je svestdiskriminaci na tzv.zenska zamestnani, to je diskriminace nonplusultra. Zajimave,ze pokud sezdevyskytnou muzi,maji opet vetsi prumerne plat nez zena v typicky zenksem povolani. Ovsem nutno rici, ze uz existuji podniky, kde tato diskriminace neexistuje.

0 0
možnosti
E

Egerie

12. 3. 2012 21:37
Tak s karmou oproti (vašemu) předpokladu

to není až tak zlý, vzhledem k počtu přečtení ;-).

0 0
možnosti
DM

Aretta

12. 3. 2012 21:43
Re: Tak s karmou oproti (vašemu) předpokladu

Tak se nám ho zželelo... aspoň teda ta teplá voda aby byla, když nedáme ta kamínka...;-)

0 0
možnosti
DM

Aretta

12. 3. 2012 20:08
Divné, ten ducatofil...

Oslava dávných žen a palba do dnešních...

Dlouhé, předlouhé věty...

Pokusy o tykačku...

.

Viki?

0 0
možnosti
G

Gwendolyn!

12. 3. 2012 20:10
Re: Divné, ten ducatofil...

Nee, to bych nerekla. Vikina by rad zustal doma a delal hodnou zenusku.;-D

0 0
možnosti
DM

Aretta

12. 3. 2012 17:59
ad isaac

"Ohřívat z matky nadojené mléko je prostě neskutečně trapné"

Co dodat?

Nežeňte se a nemějte děti. V zájmu jejím i jejich. A vlastně i Vašem - který muž by chtěl žít s bytostí, která "dojí mléko";-D

Ad výchova dětí - třeba Sparta. Na druhou stranu - kam to ti Řekové takto dopracovali, že?

1 0
možnosti
JN

issac

12. 3. 2012 18:20
Re: ad isaac

Trošku jste mě nepochopila. Psal jsem o tom, jak si "moderní" matky "nadojí" před odchodem do práce do lahvičky mléko, které pak starostlivý tatíček na "mateřské" podává dítkám....a to mi skutečně přijde trapné...nebylo tím myšleno kojení...co se týče Sparty, tak mám zato, že se Spartští muži rozhodně nestarali o výchovu usmrkanců nýbrž chlapců......a rozhodně to nebyla výchova v rukavičkách - mlíčko jim z lahvičky nikdo nedával. Nebýt starých Řeků, pravděpodobně byste tu nic nepsala...vaše starosti by se obmezily na vyšťourávání mravenců z děr....a co se týče vašich rad, respektive dodatků: budu si dělat, co budu chtít a žádná feministka mě v tom nebude omezovat.

2 0
možnosti
OK

ducatofil

12. 3. 2012 17:55
vite, pane feministo,

my ze ségrou vyrostli v rodině, kde matka ráno vstala, uvařila snidani, vyhodila do školy nás, otce do zaměstnání, během dne v pohodě nakoupila, uvařila, uklidila, večer když jsme přišli domů, bylo vše ok, někdy před půl sedmou hodinou si uvařila kafe, dala nohy na stůl - to byl pro nás ostatní pokyn, že můžeme také, neb hlavou rodiny byla Ona - a jediné, co opravdu musela, bylo dojít si na záchod. No a poté si do půlnoci četla, štrikovala, dívala na TV, nebo bafla otce a šli na procházku, do kina, nebo si "zdřímnout", jak nám "to" a hlavně jsme si všichni spolu povídali, celý večer byl klid, nikdo nic nemusel, měli jsme na sebe čas, tak tošlo přes celý týden, o víkendu vládl otec jeli, jsme na výlet,  hrady, zámky, muzea, na houby. Ne že by každý týden byl taký, ale směřovala ho k tomu, ne že bychom nic nedělali, odmala nás cepovala pomáhat rodičům, nakupovat, uklízet, vařit, cepovala i otce, tohle musíte všichni umět, kdyby se se mnou něco stalo.Pokrač:

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

12. 3. 2012 18:06
Re: vite, pane feministo,

V pořádku. Nikde není psáno, že takový rodinný model je špatný. Není však také "jediný správný". ;-)

2 0
možnosti
JN

issac

12. 3. 2012 16:01
otcovská

Na "mateřskou" bych nešel nikdy. Připadá mi to to pro chlapa nedůstojné. Nikomu se nebudu pošklebovat, pokud si tuto dráhu vybere (nebo mu ji vybere partnerka), nicméně tak to cítím. Jediný případ, kde si to umím představit je nemoc či smrt partnerky. Než bych měl dítě s feministkou, raději ho nebudu mít vůbec. Taková absence mateřského pudu nevěstí nic dobrého. Matky děti rodí, kojí a starají se o ně několik tisíciletí....skutečně netuším proč bych měl dělat něco jen proto, že se to nosí mezi "moderními" lidmi.

3 0
možnosti
E

Egerie

12. 3. 2012 16:07
Re: otcovská

Rodit a kojit rozhodně nemusíte ;-D.

Pokud jde o starání se o děti, žijete v omylu ;-). Dokud byli "v domácnosti" i muži, starali se o děti stejně, jako ženy. Zvláště se muži věnovali chlapcům, které zasvěcovali do života dospěláků :-) (a to už patrně v pravěku - viz primitivní kmeny).

1 0
možnosti
E

Egerie

12. 3. 2012 15:40
Souhlasím

Pokud by se ženy a muži střídali na rodičovské, pak by zcela přirozeně došlo k (částečnému) narovnání znevýhodněné pozice (některých) žen na pracovním trhu. Možná by to vedlo i ke zvýšení porodnosti, snížení rozvodovosti...

A samozřejmě by to znamenalo i posun v nahlížení na porozvodovou péči, kde se zase cítí být znevýhodněni (někteří) muži, všechno je propojené, jak píšete.

Tipuju, že tak za 1-2 generace ;-D by se to mohlo (postupně) ujmout, cesta ke zlepšení situace podle mě (a Steva Biddulpha ;-D) vede přes aktivní otcovství ;-)R^

2 0
možnosti
G

Gwendolyn!

12. 3. 2012 15:47
Re: Souhlasím

To je furt reci o stridani se, ale kdo se vlastne potrebuje stridat na materske a neni neco spatne, kdyz se mysli na praci driv nez na deti?

2 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.