Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mentálně plně emancipovaná žena si je jistá samasebou. Nemá potřebu

jakkoliv se vymezovat vůči mužům. Stejně, jako sebevědomý muž nemá potřebujakkoliv se vymezovat vůči ženám. Nebo nadávat na feminismus.

Ne se vším v článku souhlasím, ale v tomto je hluboká pravda! Jsem rádaženou! Stěžování si na to, co všechno mají muži v životě lehčí, mě nebaví. Každý máme své výhody a nevýhody. Diskriminovaná se necítím. Proč? Protože je to v hlavě. Já znám sebe, znám svou cenu a nikdo ji neshodí, pokud mu to já sama nedovolím. Pokud bych se cítila ohledně finančního ohodnocení v práci proti muži diskriminovaná, hledala bych jinou cestu, abych já byla spokojená. I když to třeba vůbec není jednoduché, pasivita a odevzdanost nikoho nikam neposune.

2 0
možnosti

"Já jsem přesvědčen, že žena může být plně emancipovaná, a přesto může být ženou. Dokonce bych řekl, že teprve, když je žena plně emancipovaná, může být opravdu ženou. Protože jenom tak může být skutečně sama sebou. A jenom taková žena může muže inspirovat, aby byl opravdu Mužem." Igore, 1000% souhlas! Skvělý blog R^R^R^

0 1
možnosti

Příroda nám holt rozdala karty. Někdo se narodí jako pes, jiný jako žížala, jiný jako lidská žena, jiný jako lidský muž. Ať se už narodíš jako cokoliv, má to svoji podstatu. Zvířena má od přírody, že nemá na to, aby o své podstatě pochybovala, je ryze svá, jednoduše proto, že pochybnosti do její výbavy nepatří. Lidské ženy a muži to mají jinak. Pochybují o tom, co vlastně jsou. A zabývají se pořád dokola tím,, co je to "muž"  a "žena". Bohužel se tím zabývají čím dál více svým mozkem, který je mate, nikoliv svými pocity, srdcem. Protože holt naše doba je příšerně "mozková". Odvrhujeme tisícileté poznání lidstva o přirozené polaritě dvou principů, čínského jin a jang, tedy i mužské a ženské síly. Muži i ženy se snaží být něčím, co nejsou. Vůbec nejde o práva žen a práva mužů. Jde o návrat k přirozenosti, kdy ženská cítí "to je super chlap" a muž má po setkání se ženou pocit "to je super ženská". Pokud to o nás budou okolní ženy a muži říkat, znamená to, že jsme pochopili a přijali svoji přírodní podstatu. Je úžasně krásná a úžasná a je velká hloupost proti ní bojovat.

1 1
možnosti

Ve společnost lovců-sběračů bylo postavení obou pohlaví poměrně vyrovnané (ženy žvýkající v jeskyni kůže a muži na lovu je mýtus). Po přechodu na zemědělství začalo vznikat soukromé vlastnictví a patriarchální uspořádání společnosti, v rámci kterého došlo místy k faktickému vytlačení žen z veřejného života a někdy až k jejich doslova zotročení. Následně se pak společnost poměrně značně vyvíjela, takže hledat dnes nějakou „přirozenost“ je značně obtížné, protože nikdo vlastně neví, jak vypadá. :)

1 0
možnosti

hezky napsané, i když s tím důvodem menších platů tak úplně nesouhlasím... Ale docela mě fascinuje, že tu diskutují skoro jen chlapi ;-)

0 0
možnosti
Foto

Když si to přeberu - trefně tu uvádíš dvě skupiny : vlastně "zlé" a "hodné" feministky - je to tak? Takže když ta bohužel rostoucí část zklamaných můžů nadává na feministky, myslí tím zřejmě ty "zlé" a jsou tím pádem celkem v právu, myslím si...

1 0
možnosti

Smůla je, že ti muži to v takových případech obvykle nerozlišují. A za druhé - většinou jim ublížila konkrétní žena, takže ani ty zlé feministky na jejich trápení žádnou vinu nenesou.

0 0
možnosti

No, ta básnička od pana Žáčka, tu bychom měli zakázat, ta podporuje genderové stereotypy ;-D No asi takhle - co se na to podívat ještě z jiného úhlu: já jsem přesvědčen o tom, že naprostá většina mužů ženy miluje. Ať již jako konejšivý hlas pečující maminky, tak jako objekt mladistvé zamilovanosti, dospělého vzrušení i partnerského soužití třeba ve stáří. To, že jsou ještě muži, kteří otevřou ženě dveře, nepokládám za pozůstatek sexismu, machismu, šovinismu... ale za pozůstatek galantních způsobů, které mne osobně stále fascinují. Respekt a úcta k druhému, nejen mužů k ženám, ale i žen k mužům, to mne vždy fascinuje třeba na starých filmech... a myslím si, že to patří i do dnešní doby - ale nemusíme otevírat dveře jen ženě, ale třeba i hostovi, návštěvě, lidem, kterým chceme projevit úctu... Logikou feminismu, který dává za otevření dveří ženě mužům přes držku, je celé gentlemanství přežitek a Ladislav Špaček středověký asociál :-/

"Stereotypní" muži mají ženy určitě víc rádi než "feministické" ženy muže. (To, že se někteří muži chovají jako prasátka nebo hulváti, je věc spíš kulturních stereotypů... stejně jako se některé ženy mohou chovat jako zlatokopky nebo kur...). Nevidím nic špatného na úloze ženy jako milované osoby, lásky, manželky, matky... stejně jako mohou být stejně dobří muži v úloze dobrých ctitelů, milujících manželů a dobrých otců. A jestli některé feministky štve, že si muži lepí do skříněk v šatně spoře vyobrazené krasavice z obálek magazínů... no, stačí se podívat do facebookových profilů hromady žen, kde se to jen hemží orošenými namakanými Brady Pitty a jinými symboly. Myslím si, že muži se ženami si prostě můžou být kvit ;-D

3 0
možnosti

Ale to je právě problém té mentální emancipace: člověk, který má úctu k ženám, se nemusí bát být galantní, a žena, která je emancipovaná, se nemusí bát galantnost přijmout. Ženy, které dělají „issue“ z galantnosti zpravidla emancipované nejsou. Jsou natolik neemancipované, že si potřebují své nízké sebevědomí kompenzovat tím, že se proti galantnosti apod. vymezují. 

Pokud jde o vztah „stereotypních“ k opačnému pohlaví, tak myslím, že je to kus od kusu. Spousta „sterotypních“ mužů jsou misogynové a mezi feministkami, zvlášť těmi militantními, jsou i takové, které prostě nenávidí muže.

1 0
možnosti

Někteří muži se nechají diskriminovat sami, třeba nevědí že mohou nosit i pohodlné sukně.

2 0
možnosti

Ja u sebe zase pozoruji silné lesbické sklony..

2 0
možnosti

Že některá žena chce skutečnou rovnost, to jí uvěřím, až si vezme nižšího, méně vzdělaného a méně vydělávajícího muže z lásky.

Dnes má spousta žena 30+ problém najít si muže, protože každá chce bohatšího, více vydělávajícího a lépe společensky postaveného. Současně ale tytéž ženy chtěji "budovat kariéru", být společensky vysoko postavené, být hodně (formálně) vzdělané a pobírat velký plat. A ono to samozřejmě nejde dohromady. Čím výše se taková žena vyšplá a čím více bere, tím méně je mužů, kteří by ji v tom předčili a tedy ji i uspokojili a ona byla schopná si je "zamilovat".

Muž nejenom se musí snažit vydělávat více než ženy, aby se vůbec oženil, on se o to musí snažit pořád, protože když jeho příjmy poklesnou žena ho velmi často opustí. Viděl jsem to tolikrát, že to mne to vážně znechutilo a pohlížím na všechny ženy (zejména potenciální snachy), s velkým podezřením (čest výjimkám, s kterými jsem se také setkal - ale početně šlo vážně jen o výjimky). Ba dokonce i vdaná žena, když potká muže, který více vydělává, je vyšší, je společensky více postavený či jinak vypadá jako více alfa samec než její muž, velmi často ho opouštění bez ohledu na dřívější sliby a pláč od otce odtrhávaných dětí.

7 3
možnosti

Ano, je to jeden ze scénářů. Na druhé straně úspěšní alfa samci mají sklon opouštět dosavadní věrné partnerky a brát si všelijaké veselé zajíčky.

A ženy, které si vzaly muže dalo by se říci na „nižší“ úrovni znám. Občas to v takových vztazích po čase přestane snášet ten muž. Někdy to může být i tlakem okolí, když se mu třeba kamarádi pošklebují nebo mu to různí známí jeho ženy občas dají lidově řečeno „sežrat“.

1 1
možnosti

Diskriminace neznamená, že jsou někomu záměrně upírána určitá práva. Diskriminace znamena oddeleni nebo rozliseni. Kdyby nebylo disktriminace muzu a zen, tak jsme hermafroditi.

3 0
možnosti

Čistě jazykozpytně máte samozřejmě pravdu, ale diskriminace není jediný příklad, kdy slovo získalo časem poněkud jiný význam. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS