Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M38i20l37a66n 23R55a43d11e74k

16. 12. 2014 18:49

nesrovnatelne. Zidovstvi NIKDY nedelalo proselitismus, ani nemaji a nemeli sve "evangelisty" kteri by chodili do dalekych koncin hledat konvertity, naopak, pokud se chcete zidem stat, musite ji s prosikem. A NIKDY oni nevnucovali svuj zpusob zivota. To je obrovsky rozdil.

9 1
možnosti
JR

J89a10n 21R45á68ž

16. 12. 2014 18:47

Ve válkách protestantů s katolíky bylo hodně zničených domů, uprchlíků, mrtvých a zmrzačených. Nebylo tehdy nikoho, kdo by našim předkům pomohl humanitární pomocí nebo je ubytoval ošatil a dal najíst. A díky tomu, že tyto války způsobily tolik utrpení, které si museli Evropané, jak se říká, vyžrat až do konce, jsme si z toho vzali ponaučení a přestali se kvůli náboženství vzájemně vyvražďovat. Že jsme si pro vzájemné vraždění našli jiné důvody je jiný příběh.

Dopřejme Arabům taky toto poučení. Jen jim to přispěje pochopit co je a co není pro rozvoj společnosti dobré.

Humanitární pomoc v důsledcích ubližuje, neb brání přirozenému vývoji lidské pospolitosti. A vývoj probíhá většinou bolestivě, jinak nepřináší poučení.

10 0
možnosti
MR

M66i55l87a36n 89R98a17d85e73k

16. 12. 2014 18:50

tak, dokud neboudou nuceni si to sami vyzrat, sami si udelat poradek, tak se to protahne donekonecna

3 0
možnosti
PG

A co tím jako chtěl básník říci? Že kvůli osudu pasažérů z lodi St. Louis si sem máme natahat póvl s IQ  90, který bude během 1-2 generací tvořit vyloučený, frustrovaný underclass s disproporční kriminalitou a džihádistickými sklony?

6 0
možnosti
JC

Ten důvod je tento: ze Sýrie uprchlo několik milionů lidí. Jestliže jich přijmeme 10 tisíc, Syřanům nepomůžeme, ale pomůže to zničit tuto zemi. A to nemluvím o Afričanech, Ukrajincích a dalších milionech lidí na této planetě, kteří musí opouštět své domovy. Tahle země je malá a nemůže spasit svět. Naši předkové museli hodně pracovat a také občas bojovat, aby uhájili tenhle kousek země pro náš národ. Nemůžeme ho přenechávat jiným, jinak budeme časem uprchlíci sami.

14 0
možnosti

Čtěte prosím pozorně, toto je můj názor.: S články o tom, proč Česká republika musí přijmout uprchlíky z islámských zemí postižených válkou se roztrhl pytel. Skoro to vypadá jako taková malá soutěž, kdo vymyslí ten nejlépe znějící sluníčkový nesmysl.

8 0
možnosti
JR

J46a11n 56R50i59c70h18t91e88r

16. 12. 2014 13:28

Kolik z těch Židů pobíhalo po světě s bombama pod kabátem?

15 0
možnosti

Promiňte, ale ze Sýrie a Iráku prchají i Křesťané, Jezídi atd.. A kdyby se muslimové, kteří prchají, přidali k Islámskému státu, tak nebudou mít důvod prchat. Jenže oni si tuhle cestu nevybrali. 

Já jsem v Sýrii viděla děti v utečeneckých táborech. Děti se strachem v očích, znásilněné ženy a zničené muže. Cítila jsem ten neskutečnej pach násilí. Slyšela jsem střelbu a viděla mrtvé lidi. A to je mnohem větší strach, než ten, který cítíme všichni, pokud si máme představit, že s námi budou žít lidé s jinou kulturou. Ale to už je o tom, jaká pravidla nastavíme...

Umím pochopit strach z uprchlíků. Umím pochopit strach z radikálních muslimů. Taky ho mám. Ale ve jménu křesťanství se páchala podobná zvěrstva. Každé náboženství přivedené do extrému plodí násilí a nenávist. Ale za to ty děti nemůžou. Nikdo z nich netouží jet do České republiky. Všichni touží mít zpátky svůj domov. A pokud neumíme alespoň pro tyto slabé skupiny otevřít náruč, tak za co stojíme?!

1 13
možnosti
JF

J10a61n 16F28r62o93l85í71k

16. 12. 2014 15:08

Uprchlé araby křesťanského vyznání by bylo možné repatriovat. Muslimy ne. I ty slušné. Nikdy nevíte, kdy jejich děti podlehnou propagandě a budou zde zabíjet nevinné. Podobný problém je ve Francii. Rodiče, kteří dělají nekvalifikovanou práci, dřou a jejich spartci tam zapalují auta. Byl jsem v Marseille a viděl na vlastní oči jak to tam funguje. Vřele doporučuji. Vyléčí Vás to z humanismu.

11 0
možnosti
Foto

Podle mého názoru srovnáváte nesrovnatelné. Židé nikomu svou víru nevnucovali, naopak šlo vždy o úzce semknutou komunitu, a židovskou víru nemohl vyznávat každý, komu se zachtělo. Navíc z jejich víry nehrozilo nic násilím.. Naproti tomu muslimové měli odjakživa jeden cíl - podřídit své víře celý svět, a pokud možno i přilehlý vesmír.

26 0
možnosti
II

O problémech s islámem tam přece píšu.

O lidech, kteří by potenciálně měli přijít k nám, nevíme vůbec nic. Je to jakási anonymní anonymní masa. Může mezi nimi být spousta fajn lidí, kteří kvůli našemu přístupu přijdou třeba o život.

Ale ani tam neříkám, že bychom měli uprchlíky jednoznačně přijmout.

Můj článek je tom, že se mi nelíbí různé sofistikované vytáčky, s jakými vyrukoval třeba pan Matějka. Přece je ani nepotřebujeme.

Můžeme klidně říct, jak to je: mám z islámu strach a nikoliv bezdůvodně.

Na druhé straně spousta těch lidí trpí právě kvůli islámu.

Takže je to morálně etické dilema.

A takto bychom k němu měli přistupovat.

Návrh jakýchsi kvót se mi nelíbí. Ale nelíbí se mi ani to, že bychom se měli šmahem obrátit ke všem zády.

Nejvíc ze všeho se mi nelíbí, že, stejně jako v mnoha podobných případech, se nám to tady zase dělí na lidi, kteří mají urputnou snahu „páchat dobro“ za každou cenu, bez ohledu na to, koho se to „dobro“ negativně dotkne, a na lidi, kteří se chovají typicky xenofobně.

0 1
možnosti

Hezky shrnuto. Zkusím si Vás zapamatovat a založit pod kategorii "bloger s mozkem a umění formulace"

3 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.