Diskuse

O víře

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A někteří mají upřímný strach mít zkušenost s tím, v co se obávají uvěřit.

1 0
možnosti
JR

J52a25n 81R98á87ž

1. 1. 2015 18:52

Zajímavou úvahu o smrti pronesl mnich Dógén Zendži (cca1200-1253) ""Mnozí říkají, že po smrti není nic, a vzhledem k tomu, že "nic" neexistuje, neexistuje ani stav po smrti. Jen život je pravda a co je po smrti se nás netýká, proto se smrti nemusíme bát"

3 0
možnosti
MK

Článek jako celek dává ucelený názor. Nepřímo však vyvolává otázky bez odpovědi; jako když si budu chtít představit nekonečno. Relevantní námitkou je diskuse o myšlence jako takové; přenos myšlenek na dálku byl mnohokrát ověřen. Tento přenos určitě potřeboval nějakou energii a ta by se neměla ztrácet. Jak ovlivňuje svět; kde se sumarizuje; může být katalyzátorem při případné reinkarnaci?

0 0
možnosti
JR

J78a40n 63R25á66ž

1. 1. 2015 18:57

Dotkl jste se vděčného diskuzniho tématu, ale vést otevřenou, předsudky nezatíženou polemickou diskuzi potrebuje jiný prostor, než je diskuzní fórum zde!

P.S. Myšlenka jako nezničitelná energie, čili co se stane s touto energií po fyzické smrti člověka, je zajímavé téma!

2 0
možnosti
Foto

Stačí smíření. Víru pak nepotřebujete.

0 0
možnosti
Foto

Bez víry smíření nedosáhnete...

0 0
možnosti
Foto

Krásný článek, taky to tak vidím, že lidé potřebují víru. A myslím, že na světě není ani jediný z nás bez víry. Každý nějakou svoji máme. Ať už ji nazýváme jakkoliv, ať už se hlásíme k jakémukoliv náboženství nebo prostě jen tak žijeme. I víra v život je vírou. Život se prostě děje a naše mysl jej potřebuje mít ucelený, smysluplný, protože jinak bychom jej nedokázali přežít... BTW: i víra v to, že život žádný smysl nemá, je zase dalším konceptem, systémem víry... :-)

2 0
možnosti
JB

Je možné, že celý vesmír nemá žádný smysl, ale kdo z nás to může prohlásit s určitostí, jako fakt? Asi nikdo, takže se nestydím říci, že nevím, ale po zkušenostech beru své víry raději opatrně.

1 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.