Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J50a97r31a 62R85a95n79k

10. 1. 2015 6:45

Igore, dnes se opakuji svym prispevkem, ale divam se casto na "comedy" kanal v tv, kde jsou dva nepraktikujici muslimove, delaji si legraci ze vseho, nebo american Jeff Dunham se svym Achmed the dead terrorist, myslite, ze si zaslouzi, aby ho nejaky nabozensky fanatik zavrazdil? Co S. Rushdie? A jsem pro prijimani uprchilku ze Syrie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Dunham

1 0
možnosti
MR

VEDLE JAK TA JEDLE, uz jednou na redakci byl spachan atentat, pred 2 lety, a stale dostavali vyhruzky, takze vedeli do ceho sli, Abyste nebyl jako ti co kritizuji nejen Havla ale jine disidenty, a kecaji ze to delali aby na tom vydelali. Asi si Havel a jini nechali znicit zdravi ve vezeni, nechali se sikanovat, a vedeli jak to dopadne, co? Z kristalove koule.

Ale Hebdo nepotreboval zadnou kristalovou kouli aby vedeli ze se o neco muslimove pokusi, vzdyt i redaktor mel ochranku, kterou zabili take, ale i toto riziko mu asi bylo znamo jelikoz idiot nebyl.

1 0
možnosti
II

Já už na to kašlu. Chápu, jak poznamenal dole pan Matějka, že nepíšu jako pan Matějka. Ale ani nehodlám psát, jako pan Matějka. Nehodlám se vyjadřovat polopatisticky, aby mi rozumělo i pětileté dítě. Takže asi ne každý vždycky pochopí, co chci říci. Také je možné, že se na to psaní zase na chvíli vybodnu, protože ono to stejně nemá cenu. 

Ale tak to tady teda ještě napíšu:

Můj článek není ani v nejmenšími kritikou Charlie Hebdo. Je vyjádřením úcty a obdivu. Pouze jsem se pokusil trošku vcítit do toho procesu, jak se člověk cítí, když má na začátku nějakou myšlenku a postupně je konfrontován s tím, co ta myšlenka vyvolává. A je postaven před otázku, zda si za tou myšlenkou bude dál stát, i když ho to třeba může stát život, nebo zda to raději vzdá.

2 0
možnosti
JP

J30o20s21e22f 60P88o67t47r

9. 1. 2015 23:54

Tady dole vystupuje nějaký Tomáš Tatíček, který si hraje na znalce pařížské kultury, na obdivu a heroickém postoji těch redaktorů.

Pane Tatíček, sestupte z výšin falešné virtuální reality a podívejte se pravdě do očí, že ti redaktoři byli pouze hoši, kteří se snažili vydělat peníze (nic proti tomu) ovšem na tom, že zneužívali  principy demokracie o svobodě slova , aby tím slovem vydírali své bližní a společenské instituce.

Já proti tomu nic nemám, asi hranici zákona nepřekročili, ovšem dělat z nich hrdiny je zcestné. Hráli prostě vabank a prohráli, ovšem hrdinové západní civilizace nejsou.

1 2
možnosti
JR

J74a77r16a 84R77a61n54k

10. 1. 2015 6:49

Hura, takze priste jsou na rade Pythoni 8-o

Monty Python's Life of Brian,

1 0
možnosti
JP

J19o60s65e38f 49P79o26t91r

9. 1. 2015 18:25

V ČR vychází jeden z hlavních bulvárních novin BLESK v nákladu kolem jednoho milionu. Týdeník Charlie Hebdo v 5 milionové Paříži vychází v nákladu 50 000 výtisků. Podle dnes zveřejněné obálky zřejmě není určen pro intelektuály, spíš naopak, je jasně vidět že je určen pro nejspodnější spodinu.

Celá ta záležitost je  několikrát tragická. Pro muslimy, pro ty mrtvé novináře, ale hlavně pro  západní civilizaci, když produkuje takové škváry.

0 3
možnosti
II

Myslím, že soudit podle obálky se nedá. Také dost pochybuji, že by nějaký škvár stál těm redaktorům a karikaturistům za to, aby pro něj riskovali život...

2 0
možnosti
TT

I když bych měl spíš chuť dělat narážky na inteligenci apod., odpustím si to a poukážu raději na to, že satirické noviny mají ve Francii úplně jiné postavení než Dikobraz blahé doby a Trnky Brnky dnes u nás. Abych nepsal esej, řeknu jenom ve zkratce, že Charlie Hebdo nebo Canard enchainé jsou nezávislým tiskem, který má velký význam v oblasti politiky. 

Takže prosím nastudovat fakta a napsat opravný článek. ;-€

2 0
možnosti
JR

J93a54n 90R85á84ž

9. 1. 2015 14:26

Evropané byli podělaní strachy před Hitlerem a on udělal chybu, že je donutil být odvážnými. Pak jako první krok odstavili slabé vůdce a vyměnili politické sraby za odvážné a rozhodné. Chamberlaina za Churchilla a Dalladiera za de Gaulla. No a teprve pak vzali do rokou zbraně, protože věděli,že je nikdo z politiků za zády nepodrazí. A Hitler dostal nářez a s ním i velká část Němců. Spojenci vyhráli tím, že nerozeznávali hodné a zlé Němce, ale bojovali proti všem.., jak jim to "předepsal" sir Winston. Z toho bychom si měli vzít poučení ve střetu s muslimy!

Teď jsou Evropané podělaní strachy před muslimy a také mají i politické vůdce, kteří strach zakrývají řečmi o izolovaných teroristech a uklidňují občany, ze o nic nejde. Ale ono jde o hodně a bohužel je jeste mnoho idealistů, kteri nebeupeci nevidí.

Bude tak potřeba ještě mnoha mrtvých, aby Evropané a jejich političtí vůdci přiznali, že ideální multikulturní soužití je stejná utopie jako komunismus. A tomu také věřilo hodně lidí dlouho a stálo to mnoho životu, než prohlédli.

2 0
možnosti
Foto

I97v32o 17C27i33l78i54c86h

9. 1. 2015 12:20

Doufám, že svoji bezpečnost po této zkušenosti již tolik nepodcení.

0 0
možnosti
II

Stejně, pokud budou pokračovat v činnosti stejným stylem, tak budou pořád na mušce. 

Jediné jakž-takž účinné opatření je nemít stálou kancelář a jako autoři vystupovat výhradně pod pseudonymem.

Což nevím, zda je pro ně přijatelné.

0 0
možnosti
JS

J71a51n 98S27e30m48i13k

9. 1. 2015 11:24

Proste byt rozumny a predem se tak nejak prizpusobit lidem co rozumni nejsou aby nebyly zbytecne problemy kterym se da vyhnout.

Presne diky tomuto zpusobu mysleni "lidi co maji rozum" se u nas dostali k moci komunisti a v pohode to drzeli 40 let.

Presne diky tomuto druhu lidi s nami nemeli moc prace naciste.

presne diky tomuhle mysleni je nase zeme prolezla korupci a z neketerych politickych stran se staly v minulosti vlastne mafianske organizace...

bravo, presne jste shrnul cestu do pekel

3 0
možnosti
II

Zkuste si to přečíst ještě jednou :-)

1 0
možnosti
PP

Zatím buďte v klidu. Za vás, blogery, má teď hlídku tuhle Faňa Matějka. Takže dokud bude na stráži on, není třeba se ničeho obávat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.