Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J70a25n 96R83á74ž

29. 8. 2015 10:58

Obrovské zdanění lidí, kteří pracují, aby se mohli mít dobře lidé, kteří nepracují, je to nejhorší, co se mohlo u nás po listopadu stát.

To přímo nutí každého živnostníka, aby si rozmyslel, zda zaměstnat pomocníky na pracovní smlouvu a dát vydělat i účetnímu nebo přibrat občas někoho "na černo" a většinu si dělat sám.

Ta zrůdnost, když úředníci chtěli dát pokutu majitelce malého obchodu za to, že za ní v prodejně zaskočila neteř, když sama šla něco vyřídit na "ouřad", je projev nejvyšší zhovadilosti státní mašinérie.

A teď Babišův stát vyhlásil válku malým podnikatelům, hlavně pekařům a řezníkům, které chce zcela evidentně dostat z trhu. Jakmile se někde objeví živnostník, který by mohl v oblasti dělat konkurenci Penamu nebo nějakému masokombinátu z Babišově impéria, popřípade kdyz reknete, ze nebudete odebírat kyselou " Šumavu" od Penamu, hned se tam objeví jedna finanční kontrola za druhou. On to snad ani sám nenařizuje, ale vytvořil systém, který likviduje malé a střední podnikatele v potravinářství zcela automaticky.

4 0
možnosti
FS

Nemám nic proti živnostníkům a šikovným řemeslníkům,ale ty řečičky o obchodnících,kteří prodávají vlastní produkty,tak to je na pováženou. Zajděte se podívat do Kauflandu,Globusu,či jiného hypermaketu,když jsou tzv,akce. Tam uvidíte tu spoustu "poctivých" obchodníků,kteří nakupují dle autora nechutné výrobky a pak je za daleko vyšší cenu prodají. A JE JICH SPOUSTA.

0 0
možnosti
JK

Víte proč to tak je soustruhu? Protože tyto řetězce, z jejíchž letáků se vy důchodci můžete........,, prodávají v akci za takové ceny, že malý obchodník nemá šanci ani za tuto cenu nakoupit... Proto bývá omezení počtu kusů, aby si nemohli nakoupit živnostníci. Tomu se říká pokřivený trh. Vy, abyste ušetřil korunu raději poběžíte přes půl města do Globusu, místo aby jste podpořil svého souseda obchodníka, o kterém víte že není ZLODĚJ, když má vyšší cenu, ale prostě nemá šanci lépe nakoupit... Vy byste ho měl podpořit a raději dát pár korun navíc. Jenže to neuděláte, nejen vy, ale stovky dalších. Obchodník zavře a skončí na pracáku. Vy pak budete nadávat jak je vysoká nezaměstnanost. A závidět a psát o v uvozovkách poctivých... blbosti.:-) Vůbec nechápete princip podnikání a v drobných obchodnících vidíte zloděje. Hloupé, komunisty zdeformované myšlení.

0 0
možnosti
ZB

Do dodávek "bez papírů" z 90% tlačí zákazníci. A někdy si vůbec neuvědomují, že tyto praktiky si může dovolit pouze drobný živnostník, neplátce DPH , který má jednoduché učetnictví. T.j. někdo s opravdu malinkým obratem. Ty války proti živnostníkům mi přijdou nechutné. I kdyby státu neodvedli ani kačku, tak již fakt, že uživí sebe, svou rodinu a platí další nepřímé daně je plus. Ztěžováním jejich situace se dosáhne jen toho, že skončí na pracáku, nebo v invalidce a budou melouchovat  na černo jen tolik, aby si doplnili příjmy. Opravdu geniální.

3 0
možnosti
VJ

Přesně tak. Pan autor to asi myslí dobře, ale moc to nenastudoval.

0 0
možnosti
JK

V zemi, kde je hybným motorem lidská závist, je chtít po lidech nějakou podporu živnostnického stavu zcela nemožné. Moc hezky to funguje v Rakousku. V každé dědině je nějaký ten pekař, malíř, truhlář... Je to tak po staletí, živnosti přechází z otce na syna. Lidé jsou zvyklí po generace spolupracovat. Dávají si vzájemně práci. V podstatě od nepaměti výměnný obchod... s rozdílem současné formy zdanění státem (když kdysi to byly desátky). To u nás nelze. I proto jsou vesnice chudé, tímto stylem se málokdo uživí. Od souseda nemůže očekávat podporu. Buď závist, nebo si každý raději mastí všechno sám. Proto jsou nezaměstnaní. Tohle je největší prokletí a dědictví komunistů.

2 0
možnosti
Foto

Jakmile ke mě přijde řemeslník, hned mu řeknu, že papír nepotřebuji.  Je to záležitost mezi mnou a ním a nikdo jiný nemá právo na nějaké výpalné z jeho práce.

4 1
možnosti
JD

až nastane čas důchodu tak taky řeknete že nepotřebujete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.