Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47o69s91e27f 79P98o93t27r

22. 10. 2015 23:50

Samozřejmě vaše idealistické návrhy k pomoci utečencům není jinak možné, než ohodnotit kladně.

Ale jinak mě zaujalo vaše konstatování, že jste radikální ateista a že nemáte rád žádné náboženství a v té souvislosti bych vám chtěl připomenou dvě velká hnutí  v krvavém 20. století.

Program NSDAP jste předeslal. Nacionální socialismus neměl rád  křesťanství, a odvrhl ho.. A.H. si vymyslel vlastní   náboženství, s tím že je předurčen prozřetelností skrze čistou arijskou německou rasu vládnout světu. Neměl rád křesťanské náboženství a jak mohl jeho příslušníky pronásledoval. Za nacionálním socialismem  zůstalo na 70 milionů mrtvých

V sytě  rudém  jste mohl upravit program NSDAP a dostal byste program vědeckého,  radikálně  ateistického marxismu leninismu. Tento radikální ateismus se ani nesnažil dodržovat zákony, jako NSDAP a všechny, kdo nebyli radikálně ateističtí rovnou vraždil. Toto hnutí se jako povodeň přehnalo přes půlku světa a zanechalo za sebou na 100 milionů mrtvých. Jenže pak, hlavně pro radikální ateismus, zkolapsovalo, vyšumělo, vyzmizíkovalo, obyvatelé šestiny světa ho odmítli.

Po sobě tento radikální ateismus, který neměl rád žádné náboženství, zanechal těch 100 milionů mrtvých, KLDR, Kubu, a v Evropě větší počet neomarxistů, kteří se uvozují stejnými větami jaké používáte i vy

0 0
možnosti

Tady si trošku nerozumíme. Vy zmiňujete ideologie, které se sice ateismem oháněly, ale ve své podstatě byly rovněž náboženstvím - na komunismu je to vidět úplně krásně. Křesťané mají své svaté, komunismus měl kulty osobnosti, křesťané se upínají k věčnému životu v království nebeském, komunismus k utopické vizi zcela beztřídní společnosti.

Já ateismus jako ideologii odmítám. Veškerý můj ateismus spočívá v prohlášení „nevěřím v boha“. A radikalismus se pak projevuje pouze v názoru na náboženství - jsem totiž přesvědčen, že náboženství je vždy únikem ze svobody a je to v podstatě autoritářský systém deformující myšlení lidí.

0 0
možnosti

Páchat dobro tze svého já jedině schvaluji...  R^

Určitě všichni oceníme, když potom zveřejníte, kolik jste na uprchlíky vybral... R^

0 0
možnosti

Citace: Emanuel Vajtauer, znamy kolaborantsky novinar v cas"Pritomnost", v r.1943:  

-----------

".....Jsme spoluucastni na velkem procesu, ze ktereho vyjde konecne -poprve v dejinach vubec - Jednotna Evropa....Kazdy dobry Cech se citi dobrymEvropanem.... Male narody maji dvoji moznost - budto se snazit oddalit dobuevropske jednoty - postavit se proti riticimu se rychliku, anebo se smirit sosudem a pripravit se na urcite nezbytne obeti na poli narodnim a jazykovem..... Byli jsme dosud jen Cechy. Zustanme Cechy, ale stanme se Evropany!"(konec citatu).

0 0
možnosti

omluva za duplicitu

0 0
možnosti

Když už jste citoval ten program NSDAP, taky vložím jeden citát ze skoro stejné doby:

----------------------

Citace: Emanuel Vajtauer, znamy kolaborantsky novinar v cas"Pritomnost", v r.1943. ".....Jsme spoluucastni na velkem procesu, ze ktereho vyjde konecne -poprve v dejinach vubec - Jednotna Evropa....Kazdy dobry Cech se citi dobrymEvropanem.... Male narody maji dvoji moznost - budto se snazit oddalit dobuevropske jednoty - postavit se proti riticimu se rychliku, anebo se smirit sosudem a pripravit se na urcite nezbytne obeti na poli narodnim a jazykovem..... Byli jsme dosud jen Cechy. Zustanme Cechy, ale stanme se Evropany!"(konec citatu).

0 0
možnosti

I když s vámi hluboce nesouhlasí, tak vás nehodlám napadat. Jen mám jednu zásadní připomínku. Vždycky mě rozesměje, když někdo z těchto sluníčkářů začne operovat tím, že jsou ateisté a nemají rádi žádné náboženství. A mají dojem, že tím dají najevo jakousi neutrální rozumovou pozici, neboť oni přeci používají rozum. To možná funguje zde v ČR a částečně též v Evropě. Jenže ve zbytku světa lidé ateisty nejsou. Naopak v oblastech středního východu je ateismus pro většinu něco naprosto nepochopitelného. Mohou mít neradi křesťany, nenávidět židy, ale ateista je něco nepochopitelného a pro mnohé tak nějak nejste ani člověk. 

Mohu vás ujistit, že znám pár lidí kteří kdysi pracovali v Libyi, Sýrii, Kuvajtu či Etiopii. I dnes znám pár lidí kteří např. obchodují s arabským světem. I v době socialismu mnozí radši řekli, že jsou katolíci nebo protestanti, než by vysvětlovali nějaký ateismus. Ateista to totiž pro většinu z nich to nejnižší postavení, jaké člověk může zaujmout a kterým v podstatě v duši totálně pohrdají.

Ale vy samozřejmě žijte ve světě univerzálního humanismu, který všichni na světě strašně ocení.

4 0
možnosti

Skončil jsem asi na 10. řádku. Jste mimo.

0 0
možnosti

A kde berete tu jistotu, že nejste mimo vy? ;-)

0 0
možnosti

Nevím, jak jste přišel na to, že ekonomickým migrantem někdo rozumí toho, komu byl ve válce zbořen dům a tak je bez majetku...?

Ekonomickými migranty jsou desetitisíce (ne-li více) lidí z Albánie, Kosova

- v obou zemích je vysoká nezaměstnanost, dále z Pákistánu, některých afrických států.

Situace není zdaleka tak černobílá, jak jste ji popsal.:-/ A rozsah migrace, navíc ve velmi krátkém časovém období,  představuje velký problém.

3 0
možnosti
Foto

No, upřímně, s dobrou menší polovinou bodů toho programu nemám skoro žádný problém. Kdyby podobná ustanovení (ne všechna, ale některá ano)platila i dnes a v celé Evropě, bylo by spousta věcí v daleko větším pořádku, než tomu tak je. Asi je to tím, že mám v sobě čtvrtinu německé pořádkumilovné krve, na rozdíl od některých sociálních bordelářů a inženýrů...

0 0
možnosti
Foto

Tom je málo. Musíte víc...;-D

1 0
možnosti

J95i83r63i 95V38r20a15b93e82c

21. 10. 2015 15:52

To jste kopl do vosiho hnizda ,to bude knuceni !ode mne karma

5 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS