Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

„Kde je vystrčíno, tam je dovoleno ... Plácnutím po zadku si chlap tak trochu ukojí touhu dotknout se nějaké té ženy. Záleží kdo a komu plácne a kde. Buď se to řeší, nebo neřeší.“

Já nevím, no. Ale prostě ještě nikdy v životě mě nenapadlo plácat někoho dospělého po zadku.

Vidím v tom opravdu hrubý projev neúcty k ženě. A také je to samozřejmě projev pocitu nadřazenosti. Dovolí si někdo plácnout po zadku cizího člověka, kterého považuje za sobě rovného? Podle mého názoru určitě ne. Je to opět projev vnímání ženy jako objektu. A dokonale to zapadá do atmosféry rape culture."

Každý se ukájí a nadřazuje po svém, však?

1 0
možnosti
II

A co teprve, až si přečtete můj dnešní blog ;-D

0 0
možnosti

Článek jsem si přečetla celý a se vším souhlasím, až na pár maličkostí. Například si myslím, že Rusko by zaútočilo vojensky jen tehdy, pokud by samo bylo ohroženo (více než dnes); ekonomické sankce vůči němu jsou ale také vojenské provokace. Ale nechci s Vámi rozebírat NATO apod.

Myslím, že tady s tím už nelze nic udělat. Lidé jsou "rozežraní" a nikomu se nebude líbit spadnout z dvaceti třiceti a více tisíc na nějakých pět tisíc základního příjmu. Ten základní příjem bez zrušení současného sociálního systému by neměl smysl. Úředníci nikdy nepůjdou na horší, vymyslí si další úřady. Nic je v "demokracii" nepřinutí jednak jinak. A nejen je, nás všechny. Mám obavy, že nic než válka už nezbývá, bohužel.

0 0
možnosti
VC

V článku píšete, že máte vystudovanou ekonomii. Z textu ale vyplývá, že jste vystudoval asi jen tu politickou ekonomii.

0 2
možnosti
Foto

Dobrý den, Váš text se dobře četl, bohužel se obávám, že je až příliš idealistický. Přesun na trhy "třetího světa" většinou v praxi znamená "vydrancujeme, co tam mají" případně "založíme tam továrnu na cokoliv, kde nám ti chudáci budou 16 hodin makat včetně dětí za dolar na hodinu". To, čemu se ještě před 100+ lety říkalo kolonizace, nikdy neskončilo, jenom se tomu nyní říká "offshoring", tedy přesun výroby nebo služeb do jiných zemí s mnohem levnější pracovní silou a/nebo nájmy, surovinami atd. Dělají to I české firmy. A nedělá se to vůbec z humanitárních důvodů a ekologický dopad těchto odštěpných závodů je to poslední, co někoho zajímá. Za svůj krátký život jsem se s tím už několikrát setkala. Továrna francouzské firmy v ČR: vzdušní filtr nainstalovaný pouze pro forma, nikdy nebyl používán, protože byl jeho provoz neúměrně drahý. Do závodu byla přesunuta kompletní výrobní linka z Itálie, zatím co další, starší, se odvážela do Turecka. Ta linka z Itálie přijela se stovkami přeřezaných drátků ve všech rozvodných skříních, jako poděkování od soudruhů, kteří přišli o práci. Protože jsou příliš drazí. Já mám práci taky pouze díky tomu, že si tuto zemi vybrala jedna velká mezinárodní firma. Ale asi ji dlouho mít nebudu, protože firmička otevírá novou centrálu v Indii.

2 0
možnosti
II

Máte pravdu. Však já tom tam také zmiňuji. Ale velké nadnárodní firmy se opravdu začínají po rozvíjejících se trzích poohlížet jako po potenciálních odbytištích. A uvědomují si, že právě ta politika „vydrancování“ musí skončit. A je fakt, že to nedělají z bohulibých pohnutek, ale čistě proto, že ta nová odbytiště potřebují.

1 0
možnosti
LC

Dobrý den, pane autore, pokud by měl existovat základní nepodmíněný příjem pro každého, muselo by to nutně vést k radikálnímu omezení/zrušení stávajícího sociálního systému, protože na oboje by zkrátka nevyšly peníze, případně by ten základní příjem nestál za řeč, tzn. neplnil by roli, kterou mu přisuzujete. Každý včetně miliardářů by pak dostal svých několik tisíc, i když by je vůbec nepotřeboval, zatímco pro skutečně potřebné by už nezbylo nic nebo příliš málo (ne že by dnes třeba postižení dostávali hodně). Dává to stejný smysl jako zdravotnický systém, kde jsou kapky proti kašli zadarmo pro všechny, ale na léčbu těžkých nemocí kvůli tomu nejsou peníze a sociálně slabí proto umírají ve velkém. Možná i vy jste přívržencem darwinistických teorií o přirozeném výběru, ani o tom nevíte;-)

0 0
možnosti
II

Dobrý den - ano, s tím se počítá. Základní příjem by měl být jediným příjmem toho typu, takže by se odbourala veškerá stávající složitá a nákladná administrativa.

Samozřejmě je tam pak hlavní problém, a sice, kolik by ten základní příjem měl být.

1 0
možnosti
VV

Opravdu to pozadi co mate na obrazku patri pani Sichtarove?

1 0
možnosti
JF

J57a68n 71F30r50o10l39í94k

6. 3. 2016 15:36

Četl jsem články věnované ekonomice od paní Šichtařové řadu let a v mnohém s ní mohu jen souhlasit. Tady na blogu a zejména na jiné téma než ekonomika se všemi prezentovanými názory se už tak nestotožňuji. Ovšem ekonomické znalosti má a považuji ji za to lepší co se v ekonomice prezentuje.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za článek a (dle mne) poctivé zamyšlení. Ještě se k němu v klidu vrátím a tak si tady, s dovolením, udělám tuto značku :-)

0 0
možnosti
VV

Nastesti neznam ani pani Sichtarovou, ani vas. A ridim se svym rozumem, na co ten nestaci si najdu odborniky. Ale nehledam je na nejakem blogu

0 0
možnosti
PR

Líbí se mi tam ten pohled na rozvíjející se trhy. Je to i můj názor a už pět let popularizuji a zprostředkovávám investice na rozvíjejících se trzích. Jukněte na jakbytbohaty (tečka) cz a třeba najdete inspiraci.

0 0
možnosti
Foto

Na váš web jsem se podíval a třeba tam časem nějakou inspiraci najdu. Tak zatím čekám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.