Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že jste právě vytvořil další mýtus:

Naopak poměrně dost lidí emigrovalo pro roce 1948, když jim byl zabaven prakticky veškerý majetek.

Zdroj: http://indruch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501652

Hezké, ale já jsem také četl, že třeba do počtu zavřených a snad i emigrujících, převažovali dělníci, případně studenti.

0 0
možnosti

Ale ono se to přece vzájemně nevylučuje. Já tam nepíšu „jenom“ lidí, kterým byl zabaven majetek.

0 0
možnosti

No nevím, asi jsem chodil do jiné školy (i když je to divné, hádám že dřív byly osnovy pro všechny školy stejné), ale jediné co bylo z naší minulosti vykládáno vyloženě účelově, byla historie po roce 1945 a ta, pokud si dobře vzpomínám, se učila pouze poslední půl rok v osmé (tenkrát na ZŠ poslední) třídě. Ale abychom byli upřímní, dnes se často učí podobné bludy (jen v opačném "gardu", ale o to větší zábava je to poslouchat), značná výhoda je však ve snadnějším přístupu k informacím, po kterých však mají lidé dnes mnohem menší "hlad" než dříve, tak trochu zvláštní paradox...

1 0
možnosti

Nebo ještě stále žijete v zajetí mýtů :)

Už pravěk byl vyučován politicky - tzv. prvobytně pospolná společnost, společenská dělba práce apod. Feudální dějiny v duchu česko-německého antagonismu, idealizované husitské hnutí, první světová válka (viz blog), ruská revoluce (nám například zatvrzele odmítali ve škole prozradit, co se stalo s carem a jeho rodinou), osamostatnění Československa (minimalizován vliv Masaryka, Beneše, Štefánika apod. zdůrazňován význam tzv. revolučním mas) a tak by se dalo pokračovat :)

Dnes máme výhodu, že si můžeme libovolnou informaci okamžitě ověřit, získat alternativní pohled.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS