Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Ona ma kazda zeme sve zvyky, U nas se pri prichodu ucitele vstavalo. No a ve Svycarsku deti podaji u dveri uciteli ruku, kdyz rano prichazeji a odpoledne jdou domu..tak to proste je vsude.

10 0
možnosti
JM

Sorry, ale tvrdit, že odpor proti migrantům je způsobený frustacemi jedince je jako bych tvrdila, že dobrotrusové jsou takhle sluníčkoví, protože jsou impotentní/frigidní. Doufám, že si to cenzor přečte, než mě smaže a pochopí, že to netvrdím, jen ukazuju stejně smyšlený a urážlivý příměr, pro který nemám absolutně žádný argument, jen se mi líbí, jak to zní a kolik lidí to naštve, tak jako jste to předvedl vy, pane autore...

16 1
možnosti
VV

Muzete to prosim hloupemu jedinci prelozit do nejakeho lidskeho jazyka?

0 3
možnosti
VV

Uz jsem si zvykl, ze pisete velmi rozumne clanky i prispevky do diskusi. KARMA.

2 4
možnosti
JC

Zřejmě že se jedná o tu kapku, která proráží i kámen, jak praví staré přísloví. Dnes jsou to šátky a podání ruky, zítra to budou zákazy vepřového a rozdělení na muže a ženy, no a pozítří ...

7 0
možnosti
II

Také jsem slyšel o tom, že si nějací vegani vynutili zařazení veganských jídel do jídelníčku školní jídelny. Kde se tohle zastaví...

2 4
možnosti
JB

Je mi líto vlastníka kavárny, ale chápu jednání lidí bydlících spolu s touto náboženskou nesnášenlivou skupinou. Jeden to pak odnese. Už tu byly snímky mladých podnikatelů v SA?! Jakpak se daří těm?

1 0
možnosti
DG

Bylo mu údajně 33 let, když ho pro svou lásku k lidem ukřižovali. Přesto se nevzdal lásky k lidem. Je údajně v každém z nás, řídí naše činy a je vzorem pro věřící po celém světě. A nejen pro věřící. Celý morální kodex moderního člověka je v podstatě založen na desateru. A přesto se ve jménu kříže, stávaly ty nejhrůznější činy, jakých je člověk schopen. Vyjímky potvrzující pravidlo ? Nikoliv. Podle mně v každém z nás dřímá část dobra i zla. A je na něm a také prostředí kolem něj, co zvítězí. Ale tomu všemu panuje jedna důležítá lidská schopnost. Učit se. Umět si vyvodit ze zkušenosti správné závěry. Ano, část muslimů věřící v Islám je agresivní stejně jako jejich víra, která se v kodexu slušnosti ani náznakem neblíží desateru. Prostě oni v taková pravidla věří a nechtějí na nich nic měnit.Právě proto jich tolik umírá.Oni se nepoučili.Nevyvodili závěry. Nenaučili se, že se zlem je třeba se prát. Jejich řešení je útěk tam, kde to pochopili.Ale ani tam se nechtějí vzdát toho, co mezi ně přináší smrt. Je naší vinou, že my jsme se poučili ? Že jsme pochopili, že i Ti, kteří věřili údajně v Krista, upalovali nejen nevěřící, ale i ty, kteří věřili opravdově ? Je naší vinou, že jsme se poučili v tom, že příchod cizinců na naše území byl pro nás většinou pohromou ? Během všech historických válek se tady mísily zkušenosti s národy.Severními,jižními.Vyspělými i barbarskými. Z každé takové zkušenosti jsme něco vyvodili. Svobodu jsme měli vždy velmi krátce. Jsme tedy národem do jisté míry uzavřeným,ale vychází to z našich zkušeností. Zažili něco podobného Němci, Francouzi, Britové ? Nikoliv. Historie těchto národů se vůbec nedá srovnávat. A tak jednáme podle našich zkušeností. Ta zkušenost je, že víra je ohybatelná pro služby církví a svoboda našeho národa je chatrná.

0 0
možnosti
DG

Pravda o tom, jestli se svět za ta století změnil, nebo je takový, jak ho známe v Česku se ukáže asi velmi brzy. Vlastně se už ukazuje. Ale země, které dosud s cizími národy na svém území zkušenosti (z hlediska věku staletí) negativní nemají, ta zkušenost teprve čeká. Pro ně jsme xenofobové a pokrytci. Ale všechno je opravdu o zkušenostech a schopnostech se z nich poučit.

1 0
možnosti
MB

Stačí se podívat na jejich blogy a na jejich reakce v diskuzích a máte před sebou přesný obrázek jejich fungování. Ta frustrace není jenom z migrantů, to je jenom jeden "nepřátel", byť momentálně je v kurzu. Když se na ně podíváte, tak oni mají za sebou nešťastný život, plný obecné nespokojenosti na vše kolem. Vždy si najdou nějakého obětního beránka, na kterého mohou své frustrace hodit. Minule jsem viděl jeden krásný vtip, kdy u psychologa leží na kanapi klient a psycholog mu říká: "A už jste zvážil obvinit ze svých problémů upchlíky?" To říká úplně vše. ;-)

6 7
možnosti
DG

Příliš povrchní hodnocení, podle mne.

2 0
možnosti
JZ

První půlka celkem v poho, k té druhé - těch důvodů, proč Čechy vzrušuje nějaká událost ve Švýcarsku, může být samozřejmě celá řada, například strach. Svádět to ze sta procent na jednu příčinu je poněkud hloupé.

7 0
možnosti
II

Rozdíl je v tom, jak se svým strachem naloží člověk, který není frustrovaný, a člověk, který frustrovaný je.

3 1
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.