Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, rozhodovat o umělém přerušení těhotenství by měla mít výhradně dotyčná žena a poradní hlas by měl mít její partner a dále pak ženin lékař. Nikdo jiný. Není bez zajímavosti, že do toho nejvíc hovoří lidé, kterých se to vůbec netýká, například Duka. :-/

0 0
možnosti

Skvělé, napsal jste to za mě. R^

0 0
možnosti
Foto

J21a22n55a 36M41a66j58o50v16á

10. 4. 2016 13:51

Děkuji za článek a dovolím si souhlasit. I já si myslím, že vzdělaná, orientovaná žena vědomá si toho, co chce a toho, co "umí" její tělo otěhotní nechtěně a nahodile jen velmi výjimečně. (Ostatně, pokles počtu interrupcí v posledních dvaceti letech je toho důkazem.)

A věřím, že právo rozhodovat o vlastním těhotenství v rukou žen zůstane.

0 0
možnosti

Jenže ono vždy nejde o to, zda to těhotenství chce ukončit žena ze své vůle. Mnohdy je k tomu nucena, protože manžel či partner další nebo dokonce ani to jedno dítě nechce. Tím, že je to celkem dostupný zákrok, se to usnadňuje. Proč by se nesmělo poukazovat na nesprávnost takového řešení? Počet těhotenství po znásilnění je zanedbatelný a dá se okamžitě řešit potratovou pilulkou. Morální dilema je zde vždy, ale přece jen ospravedlnitelnějšího druhu.

3 0
možnosti

Však morální dilema nikdo nezpochybňuje. Přece hned v úvodu píšu, že je dobré o potratech mluvit a že je třeba vytvářet takové podmínky, aby nebyl k umělým potratům důvod.

0 0
možnosti

Duka me vydesil. Navic znechutil. Slova jako med....pro zivot. Bylo mi to dost odporne. On tehotny nebude, natozto neplanpovane nebo nechtene.

Diky, pane Indruch, uklidnil jste mne.

4 0
možnosti

Dobry clanek o dobrem pohledu na zivot.

0 0
možnosti

Proč o interrupci mentroruje chlap? Za papeže z rodu Medičejských papeži své děti nazývali synovci a neteři...o jaké pokrytectví...

3 0
možnosti
Foto

Pane Indruchu většinou se s vámi zhodnu, ale dnes nikoliv.

Pokud připustíme, že je možné akceptovat potrat protože žena se má právo rozhodnout pak stejně tak může někdo tvrdit, že je legitimní pohodit dítě, protože matka a otec mají právo rozhodovat o svém životě a nechtít se o dítě starat.

Ostatně u něktrých indianských kmenů je to tak, že rodiče mohou mít max 2 děti aby je při přesunu unesli a uživili je. pokud se narodí další dítě tak ho opustí. V číně byly zabíjeny narozené holčičky, protože rodina chtěla chlapečka....

Někteří lidé (včetně mě) považují za vznik samostatného života již dobu početí a ne dobu porodu. Od toho se pak názor na potraty odvíjí.

Nelze akceptovat ukončení života samostatného jedince (vyjímkou je, pokud bezprostředním způsobem těhotenství ohrožuje život matky a hrozila by tak smrt obou).

Chtít zákaz potratů je tak naprosto legitimní požadavek pro toho kdo uznává za vznik života již početí. Je to stejné jako to, že mimo zákon je postavena vražda a zabití, je to stejné jako když je požadován zákaz trestu smrti......

0 5
možnosti

Myslím, že nikdo nepovažuje umělé přerušení těhotenství za eticky jednoduchou věc. Zákazem potratů prostě naženete spoustu žen a dívek do náruče šarlatánů s případnými tragickými následky. Dobrého z toho nevzejde nic.

3 0
možnosti

99,9% žen bere potrat jako krajní možnost. Neexistuje 100% antikoncepce a když prostě nemám podmínky pro dítě,tak ho prostě nemám. Nucené donoseni dítěte je trauma pro matku i dítě.Potrat taky zanechá určité trauma,ale pořád lepší než muset mít nechtěné dítě.

4 0
možnosti
Foto

Pane Indruchu, již druhá věta z mého blogu na Aktuálně.cz říká: "Neodsuzovat. Pomáhat.“ Komu? No přece ženám, které jsou ve složitých životních situacích, čekají dítě a kvůli různým problémům se rozhodují, zda podstoupí potrat."

Určitě nejsme tak pošetilí, abychom si mysleli, že absolutní zákaz potratů problém vyřeší. V příspěvku jsem chtěl spíše apelovat na naše svědomí - je skutečně nutné, abychom zničili 20 tisíc životů ročně ještě než vůbec dostanou šanci se narodit?

U sexuální výchovy na školách se spíše chceme bavit o tom, v jaké podobě by měla být dětem podávána, nikoliv že by ve škole neměla být.

1 0
možnosti

Pane Duko, co kdyby jste tu sexuální výchovu nechali na rodičích, škole a odbornících a popřemýšleli o tom, zda vůbec vašim ovečkám poskytujete nějaké duchovní služby, či zda je jen nedusíte vašimi tradičními příkazy zákazy a omezováním jejich rozvoje

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.