Diskuse

Kdo se postará?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě zaráží, že vnímáte zaměstnavatele jako nepřítele, kterému je třeba "zatnout tipec". Zaměstnavatel je člověk, který dává druhým práci - a nezřídka se zadluží po uši, aby firmu rozjel a musí vyplácet mzdu, i když se sám topí ve ztrátě. Takových lidí je třeba si vážit - vy přemýšlíte, jak jim zakroutit krkem.

Jestli tenhle nesmysl vejde v platnost, lidé kteří o někoho pečují skončí na sociálních dávkách bez šance získat práci... jistě vám za vaši snahu "zatnout tipec" poděkují.

4 2
možnosti

Trošku jste to s tím tipcem nepochopil, ale to nevadí :)

0 0
možnosti

Abyste si domluvil se šéfem tři měsíce neplaceného volna na péči o někoho v rodině, na to většinou nebudete potřebovat takovou zbytečnost jsko je ministryně.

7 0
možnosti

Přesně tak, domluvím si home office, zkrácenou pracovní dobu nebo tak něco.

0 0
možnosti

Volno na péči taky všechno nevyřeší. Populace stárne, věk se prodlužuje a kdo bude makat na důchody, když v každé rodině bude alespoň jeden pečovatel? Navíc se svými 50 kily péči o 100 kilovou matku sama nedám, takže potřebuji na jednu osobu dva lidi nebo prostě někoho dalšího.

Lepší by bylo zkvalitnění hromadné péče. Přidat peníze, aby práce ve zdravotnictví byla dost atraktivní a dělali ji neuštvaní lidé. LDN ve současném stavu je fakt očistec na cestě do nebe.

5 0
možnosti

Možná je odmítavá reakce zaměstnanců způsobena tím, že nesouhlasí s tvrzením "že tři měsíce nikoho nepoloží". Pokud totiž může zaměstnavatel dotyčného postrádat čtvrt roku, nebude ho zas tak moc potřebovat ani potom.

10 0
možnosti

Hlavně tu práci stejně musí někdo udělat. Takže pokud jsou na to dvě, jedna pak bude po dlouhou dobu dělat práci za dvě. Za stejný plat, samozřejmě.

4 0
možnosti