Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete, že společnost věřící na slaměné panáky (nebo genderově správně slaměné tvory) si komplikuje život. Co ale jiného je boj za nejrůznější práva nejrůznějších sebemenších menšin? Také komplikace.

Např. to, že by měly být ve veřejných budovách kromě dámských a pánských WC i smíšené, komplikuje život majitelům těchto budov. Na své náklady musí vybudovat smíšené záchodky, které v podstatě potřebuje jen pár promile lidí, kteří psychicky nezvládnout zajít ani na pánské, ani na dámské WC. Případně je to pouze "uráží". Čili ta komplikace je větší než přínos.:-P

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane, dnešní adorace svobody všech a všude je idea, která neodpovídá realitě našeho života. Každý z nás se narodil a kromě geneticky daných tělesných znaků, afektu a hormonů mu byl dán čistý nepopsaný mozek. Ten své tělo musí od narození spoustu věcí naučit. Dělá to podle vzorů chování v rodině a v každém z nás to postupně buduje hodnoty, které nás řadí do určité kulturní oblasti, úrovně vzdělání a sociálních vztahů v celé společnosti. Teprve poté, až nám vzniknou v hlavách žebříčky nějakých hodnot, může každý z nás svobodně volit mezi tím, co mu rodina a společnost dala a tím, co si sám vybere. Pokud se nám některých vzorů nedostane, má to neblahý vliv na duševní rovnováhu a jistotu v chování k ostatním lidem ve společnosti. To ani nemluvím o tom, že svoboda jednotlivce je podřízena mnoha omezením, daných společností, ve které jedinec žije. A je to správné a nutné.

Většina postojů odpovídá tomu, co nás rodina a společnost naučila. A k tomu nutně potřebuje vzory chování a formulaci postojů. Není to jiné pro genderové postoje, naopak v těchto otázkách je dnes více nejistoty a tápání než dříve. Stejně jako v celém výchovném procesu.

1 1
možnosti

Tak jsem se dívala na dokument o první světové válce. Tehdy byl podle vás svět ještě genderově v pořádku, chlapci měli své otcovské vzory a šli se nechat zbytečně zabíjet, jako správní muži.

0 0
možnosti

J82a36r85a 65R66a29n46k

5. 3. 2017 18:51

:-)skvele napsane, ziju v kosmopolitni zemi, kde se lide moc nevzrusuji a jak zde muj kolega vzdy pise, ze jsem "tree-huger", ano zalezi mi na staletych ohromnych sekvojich a cedrech, nechci aby byly kaceny, pokud nikoho neohrozuji, ale protoze jsou v Narodnich parcich a jako kazda jina zeme, i Kanada skudli na parcich a misto rangera mame na parkovistich pred parky automat s obalkami, kam se vhodi penize, nebo sek za parkovani, Doufam, ze tohle vse i s faunou zustane pristim generacim.

Slamene panaky zde nachazime casto, obcas jsou i zenskeho rodu a psani proti feminismu v zemi, jejiz lide museli drzet usta a krok je dost smutne, proc by neci dcera mela dnes uvazovat jako jeji matka pred 30 lety.

4 0
možnosti

L62e93o 93W85o85l84f

5. 3. 2017 16:38

Když si tak pročtu blogy, tak narážím často na tzv. slaměné panáky. A co hůře, někteří tomu tleskají, jak kdyby právě objevili svého imaginárního nepřítele.

Bez nepřítele, jako bys nebyl. R^

2 0
možnosti

J91a13n 77R57á14ž

5. 3. 2017 15:11

Celý Váš článek je takový slaměný panák, který vytváří problém z toho, že zastánce menšinového názoru má problém z přirozeného chování mužů a žen a chce nátlakem prosadit svoje představy jak má soužití mužů a žen vypadat.

P.S. Já považuji celé snažení feministek a fanatiků genderových rovností, za něco, co se vymyká všemu, co se ve vztazích mezi pohlavími vyvinulo do podoby, která umožnila žít mužům a ženám společně na principu vzájemného respektu k odlišnostem, kterými nás příroda obdařila, vzájemné úctě a v souladu s přírodními zákony.A o tom, zda mám pravdu já nebo feministky, popřípadě fanatici jednopohlavnosti, by měl rozhodovat názor většiny. Homosexuálové i transsexuálové tvoří menšinu a menšina nemůže diktovat většině své představy o směru, kterým se má řídit společnost, jak se to děje dnes. Vyvolává to kontrareakci, která může v budoucnu menšině ( homosexuálům a transsexuálům,) opět přinést skutečné omezování jejich práv. To by bylo špatně.

2 2
možnosti

Jakože se má vypisovat referendum o tom, kdo se má cítit mužem, kdo ženou, jak se má kdo oblékat, jaké má vykonávat povolání (pokud vůbec nějaké) apod.?

2 1
možnosti

Ale samozřejmě, že gender se snaží ženskou a mužskou roli uměle stírat, viz příklad švédské genderové školky Egalia - zákaz používání zájmen "on" a "ona" či hraček tradičně spojovaných s jedním pohlavím (panenky...), takže paní Besó má naprostou pravdu. Celé to vychází z totálně zcestného konstruktu s názvem "sociální pohlaví" a z ještě zcestnějších ideo-filozofických směrů jako poststrukturalizmus a sociální konstruktivizmus, okořeněných neomarxistickou Frankfurtskou školou a "Represivní tolerancí" (zárodek politické korektnosti) z dílny Herberta Marcuseho (1965). :-) Doporučuji si příslušné názvy dohledat a ověřit, že si nevymýšlím žádné "slaměné panáky". :-) Jistě také není "slaměným panákem" umělá kauza s Žáčkovou básní Proč jsou holky na světě.

6 3
možnosti

Takových slaměných panáků v jednom odstavci :)

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS