Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J54a58r13a 24R72a34n50k

14. 3. 2017 4:22

Chtela jsem normalne zacit psat, ale kdyz vidim pod sebou zase plac nad existenci inteligentniho pana Dr. Vodrazky, tak se nekde rozevira nuz:-), abych Vam na nem podala tu karmu, kterou Vam pan Petrik zavidiR^.

1 0
možnosti
Foto

MUDr. Vodvářka se v diskusi vyjádřil-cituji:

" Stejně tak jsem schopen určit po dlouhé praxi, jestli je někdo dementní či nikoli."

Ještě zajímavější je, jak geniálně MUDr. Vodvářka určil diagnózu na dálku více než 1 milionu našich občanů.

Cituji:

"Chci říci, že vstup do této strany už znamená podstatnou mozkovou poruchu /bez ironie/.

Jedná se o diskusi pod článkem J. Poláka, který psal, proč vystupuje z KSČM. http: //jaroslavpolak.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150630_467038_blogidnes

Dodnes jsem se ale ani přes opakované dotazy nedozvěděl, zda podstatná mozková porucha platí i pro našeho generála ve velení NATO Petra Pavla, který byl členem KSČ.

Podle zastánců bratrů Mašínů by si právě generál Petr Pavel zasloužil z jejich rukou smrt, protože se provinil, jednak že byl členem KSČ a navíc sloužil ve vojsku VS, úhlavním nepříteli NATO.

Ještě drobná poznámka.

Oba bratři Mašínové se hlásili po roce 1948 do komunistické armády.

1 4
možnosti
JN

Vykašlete se na generála Pavla, s tím se nejspíš braši Mašínové nepotkali. Podstatnější je, že členkou KSČ byla jejich matka. S tou se snad vídali denně.

A taky strejda Ctibor a otčím Zbyněk. Jeden byl major ČSLA, druhý byl komunistický "diplomat" správnějí fízl.

To taky byl jediný jejich opravdový úspěch v boji proti komunismu, že braši Mašínové přinutili komunisty, aby obrátili hněv proti vlastním soudruhům. Jejich strejdu si komunisté popravili, matka zemřela ve vězení a otčím si taky nějakých deset let odbručel. Nechápu, proč se k tomuto jedinému ocenitelnému výsledku své činnosti braši nehlásí.

1 0
možnosti
Foto

Státy jsou zakládány proto, aby chránily práva svých občanů. Vystřelí-li někdo současnému hasiči oko, a je policií dopaden, pak je postaven před soud. Ten pak, jako zástupce moci vynese nad pachatelem ortel. Pokud se policii dopadnout darebáka nepodaří, a ten unikne potrestání, neznamená to, že není darebák - je to jen doklad neschopnosti policejních orgánů.

2 3
možnosti
II

Macku, ty jsi na marxáku nedával pozor. Stát je nástroj k udržení moci jedné třídy nad druhou. Tak honem pro Manifest a Kapitál a šprtat.

4 0
možnosti
Foto

Co kdybychom se shodli na tom, že už Mašíny nebudeme řešit.

Co bylo, bylo.

2 0
možnosti
JN

To je myšlenka dobrá. Tak vzkažte paní Mašínové, ať si hospodaří na zděděném gruntu, v tichosti vede spor s úřadem v Kolíně a nevnucuje se médiím. Pokud ta iniciativa nebude vycházet z její strany, nikoho ani nenapadne se tím ještě zabývat.

0 3
možnosti
JV

Skončili by na popravišti. Tak, jako mnoho jiných, kteří neudělali nic jiného, než nesouhlasili s tehdejším režimem.

6 0
možnosti
RH

Konsenzu nelze dojít, protože celé to spočívá ve velmi rozdílnému vnímání tehdejších událostí. Pokud někdo na režimu vydělával a nijak zásadně mu neublížil, byla to jen politická změna, pokud někoho režim poškodil a ublížil, tak viděl válku bolševiků proti zbytku společnosti. Na čem bychom se mohli shodnout je, že bolševici uchopili moc, aby mohli provádět své ideologicky dané bezpráví. Fakticky neexistovala jiná možnost, jak s režimem bojovat. Z osobního hlediska lze mladé kluky, kteří bojují se zrůdným režimem bez ohledu na nebezpečí, vnímat jako hrdiny. Tak to ale nikdy neuvidí někdo, kdo se na systému podílel nebo z něj tyl...

7 0
možnosti
II

Tak lidí, kteří se nějak podíleli na událostech 50 let už tady moc není.

Ale pokud jde o Mašíny, probíhá o ně spor i mezi lidmi, kteří si tu dobu nepamatují. Moje generace a mladší generace.

Tam by bylo možné se nějaké shody dobrat. Snad.

2 1
možnosti

Koukám že Hermánek má dnes mimořádnou směnu, takový komunistický subotnik. I když spíš nědělnik. A hezky se nám odkopává. Bolševik.

4 1
možnosti
Foto

Hele Šrejbrr a nejsi ty náhodou bolševník? Pokud tedy tušíš, co to je? To se ale moc předpokládat nedá, že?

0 2
možnosti
JN

Když tak v posledním odstavci připomínáte ty budoucí volby, jistě si uvědomujete, že nynější pan prezident a jeho dva předchůdci, přestože se v velmi lišili v názorech na ekonomii a zahraniční politiku a v mnoha dalších ohledech, v jednom tématu se zcela shodli. Tím tématem, kde mezi nimi není rozdílu jsou braši Mašínové. Žádný z nich je nepovažoval za hrdiny.

I pro mě to byl v roce 2013 jeden z důvodů, proč pro mě byl Zemanův protikandidát nepřípustný.

4 2
možnosti

Hrdina jakožto někdo, kdo nehodlá nečinně přihlížet tomu, jak postupuje zlo? To ano.

Hrdina jakožto následováníhodný vzor? To ne.

Plně chápu jejich pohnutky a nepovažuji je za žádné padouchy, ale kdybych viděl jak Mašínové zapalují stohy nebo Breivika snažícího se vyhodit do vzduchu Temelín, tak po nich budu střílet.

0 1
možnosti
Foto

Nevím, jestli jsem s vámi už někdy souhlasil, ale dnes ano. Na Mašíny si neumím udělat, ve světle toho, co jste popsal v blogu, jednoznačný názor. Byli především oběti své doby, až potom to ostatní. Ať si to každý seřadí sámR^.

5 1
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.