Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nerozhodli se svobidně, ale ustoupili ve snaze vyhnout se střetu a negativní publicitě. Tj. nátlak darmožroutů.;-)

35 5
možnosti
KT

Právě začíná film s krátkou anotací: "Ženám nelze nikdy zcela důvěřovat, ani těm nejlepším." Neměly by se feministky urychleně ozvat?

4 0
možnosti
SP

Já jako feministka bych takový film brala jako srandu, tj. absolutně ne vážně, nebo filmy a la anglický pánský klub.....:-P Anebo bych ho taky vypnula.....Nebo vám se líbí, že vám se nedá nikdy zcela důvěřovat ? ;-D

3 5
možnosti
SP

Pana Neffa jsem vždy docela brala, ovšem začít diskusi "fanatický hovadismus" mi nějak bere chuť si to vůbec číst. Připomíná mi to nabubřelost - já mám vždy pravdu

4 14
možnosti
JF

J38a93n 46F94r30o54l16í84k

9. 11. 2015 14:29

V silně patriarchální společnosti tady budeme žít až nám Merkel pošle svůj přebytek muslimů. Zatím se tady mají ženy velmi dobře.

27 4
možnosti
JM

J30a30n 75M53a95j87e32r

9. 11. 2015 13:49

Ad "Skutečně jsem přesvědčen, že kdyby někdo začal ve velké míře podobným způsobem zobrazovat muže, většina lidí by se cítila buď pohoršeně nebo trapně. Nebo obojí. "

A nad následujícími díly se nikdo necítí trapně? ;-D Nahý chlap je umělecky zobrazovaný celou historií, není to zase nic až tak výjimečného. Ženy jsou možná víc, ale to by jim mělo spíš lichotit. Trapná genderově korektní doba...

See also the bronze statue of a young man (Perseus) - http://www.cirp.org/library/history/hodges2/hodges05.jpg, Statue of Diadoumenos [Roman copy of a Greek bronze statue by Polykleitos] http://www.metmuseum.org/toah/images/h2/h2_25.78.56.jpg

Michelangelo https://i2.wp.com/www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2010/10/Michelangelo-Sistine-Chapel-Adam-.jpg, https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/David_von_Michelangelo.jpg

Jean Louis Théodore Géricault Study of Nude Man http://4.bp.blogspot.com/-TqvOsAKO1As/TWMwiV3YViI/AAAAAAAAEdg/TBpnPzaz880/s1600/untitled.bmp

Study of a Male Nude http://ichef.bbci.co.uk/arts/yourpaintings/images/paintings/bag/624x544/esx_bag_souag_b73_624x544.jpg

The stylized horse and the nude man sitting on him from Kensington gardens in London is another favourite. http://www.kalpana.it/blogpics01/animals/horses_09.jpg

21 0
možnosti
II

Ach jo, vždyť tam přece píšu, že nejde o nahotu, ale o stylizaci.

6 12
možnosti
JT

Na soudruzky pohlavni studentky vesmes sedi Exuperyho povzdech : "Nemam rad zeny, ktere jsou stejne pocestne, jako osklive".

24 5
možnosti
SP

A vám ten výrok dává smysl ? ;-D

2 7
možnosti
JJ

Bohužel autor blogu se dopouští sám poměrně zásadního selhání srovnáním nesrovnatelného a tedy i demagogií. Zdůrazňuje demokratičnost zrušení výstavy, ale bohužel právě ta tu zcela chybí narozdíl od ostatních jím zmíněných případů. 

Tak především je jasně patrné, že v tomto případě byl nátlak vytvořen jednou konkrétní a velmi málo početnou skupinou osob. Nevadí mi, že tato skupina existuje, ani o jaké hodnoty se hlásí. Vadí mi, že je ustupováno nátlaku zcela minoritní skupiny. Tato malá skupinka tak disktuje jak mají úplně všichni ostatní vnímat kontext výstavy. Takže pro jistotu kvůli této pobouřené skupince neuvidí výstavu ona většina. 

Nevím zda si autor blogu dal tu práci a přečetl si odůvodnění jejich protestu ... společným jmenovatelem je to, že se pasují do role někoho, kro má právo určovat i pro ostatní vhodný a nevhodný kontext toho, kde mohou lidé podobné fotografie vídat a tedy vnímat (zakázat je nemohou tak alespoň takto). Vyčítají zároveň dílům nedostatek účelu vytržením citace autora z kontextu. Hmmm ... jak moc mi to připomíná hledání ideologického obsahu děl cenzory.

Nelze tedy ani omylem srovnat tento případ s případy, kdy výrazně větší část veřejnosti (tedy nikoliv organizované a dotované skupiny jako zde) cítí poněkud nesvá, když by se měla dívat na poskakující obraz Hitlera na čísi hrudi. Nevím jak autor blogu, ale já tam vidím rozdíl přímo propastný. 

O kvalitě fotografií bychom mohli diskutovat, ale to sem nepatří. Smutné je jen zase to, že tu už většina lidí pro sebe neposoudí. Je třeba vzít v úvahu, že kvality kolodiového pozitivu jsou hodnotitelné právě jen na tom jednom originále a ne na náhledech skenů ... ty byly autorem děl vystaveny až nyní a to jen pro účely současné nesmyslné debaty o jejich nepřijatelnosti pro malou skupinu nepřijatelně protěžovaných osob a účel vystavení originálů to samozřejmě nemůže splnit.

23 4
možnosti
II

Pořadatel výstavy si mohl stát na svém a výstavu nerušit. Nic mu nehrozilo. Zrušit výstavu bylo svobodné rozhodnutí pořadatele.

5 7
možnosti

Gender a feminismus je v podstatě totéž co cikáni. Z původně nevinných označení směrů a skupin se stala urážka, díky některým agresivním členům. V současné době se jedincům, ohlížejícím se pouze na vlastí zájmy povedlo slova gender, feminismus, ale i cikáni, transformovat na slova vzbuzující odpor, aniž by někdo přemýšlel nad jejich významem. 

Tato tři (ale i mnohá jiná) slova byla zneužita pro obohacení a získání moci pro určité nátlakové skupiny. Dokud tyto skupiny budou existovat, tato slova se slušnými nestanou.

13 4
možnosti

Pokud by jedna strana nebyla dotována z veřejných zdrojů či pochybných cizích zdrojů (Soros, Norské fondy...), bral bych to jako legitimní diskusi. Takto jde o mocenský nátlak.

12 3
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.