Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J80a25n 81R23á40ž

7. 11. 2015 17:59

Vážený autore. Samozřejmě záleží na pořadateli výstavy, co dovolí a co ne vystavovat. Jde o to, a to bylo také terčem kritiky, na čí popud byla výstava zrušena. To je terčem útoku a sarkastických komentářů.

A za sebe: Všechny gender organizace deformují vztah muže a ženy a brání přirozený vývoj tohoto vztahu. Jakékoliv (skoro) násilné vynucování svého subjektivniho názoru na to, co je a co není správné ve vztahu mužů a žen, zecsttsny gender a fiminostických organizací je kontraproduktivní, ženám škodlivé, jak konstatuje většina inteligentních a sebevědomých žen, a zavádí naopak do vztahu mužů a žen princip nerovnosti. 

Snahy gender fundamentalistů  vygradovaly do absurdní podoby všelijakých kvót, které ženy czela degradují, neb vytvářejí dojem, že žena nemůže dosáhnout odpovídajícího postavení jinak než na základě vynucených kvót!

16 4
možnosti
II

No - opět jen vycházíte ze deformovaného obrazu, který o gender a feminismu vytvářejí naše bulvární média. Já třeba také vždy se vším nesouhlasím. Ale zrovna tak probíhá o některých tématech - jako jsou třeba zmíněné kvóty - i poměrně živá diskuse uvnitř gender a feministické komunity. Protože to v žádném případě není nějaká jednotná fronta, ale spousta různých lidí a skupin s různými cíli a názory.

Gender organizace vztah muže a ženy v žádném případě nedeformují. Právě naopak. Vztah muže a ženy byl celá staletí nebo spíš tisíciletí deformován patriarchálním uspořádáním společnosti, náboženskými předsudky apod. Veškeré hnutí gender tedy naopak směřuje k jejich narovnání. I když ne se vším je vždy nutné souhlasit. Jedná se ostatně o diskurz, nikoliv dogma.

Bohužel, jak je ostatně vidět i z této diskuze, je značná část naší společnosti v tomto ohledu stále opravdu negramotná.

6 10
možnosti
DK

Když si jednotlivé fotografie představíte jako normální barevné fotografie, neuvidíte na nich skoro nic, co by stálo za pozornost.

Nojó, pán je odborník na fotografii.

Představit si čb fotografii jako barevnou a podle toho ji hodnotit, no tak to může akorát totální fotografické analfabet.

10 4
možnosti
II

Opravdu? A o co ten svůj názor opíráte? Já mám černobílé fotografie rád jako asi většina lidí. Ale současně už nějaký čas pozoruju určitý trendy, kdy se třeba barevná fotografie převádí na ČB čistě z toho důvodu, „aby to vypadalo líp“. Jakože to černobílé pojetí tomu dodá trochu atmosféru a skryje některé nedostatky. Proto na každou zajímavě se tvářící černobílou fotku jenom tak snadno nenaletím. Pokud se nejedná o fotku čistě grafickou, tedy fotku, která primárně pracuje např. se hrou světel a stínů, měla by mít dobrá fotografie svůj obsah. Také se tomu někdy říká příběh. A ten by měl vyznít v barevném i černobílém provedení. Zvolené provedení by ho mělo pouze umocňovat, nikoliv se ho snažit nahradit. Nebo, jak říkám, dokonce maskovat nedostatky.

Na fotkách pana Richtera moc nějaký příběh nevidím. Jsou prostě ženy v nějakých pózách, většinou ne moc dobře vymyšlených a provedených. Některé fotky, kdy modelka drží knihu (nebo ji má na hlavě apod.) by šly šoupnout do šuplíku reklamní fotografie. 

Jediná fotka, z těch, které jsem viděl, která má příběh, je ta, kterou jsem zvolil jako úvodní k tomuto článku.

Ovšem jaký je to příběh? Ta fotka by opět mohla být dobrou propagační fotkou např. do nějaké kampaně proti domácímu násilí, protože na ni vidíme nahé, schoulené děvče se ztrápeným výrazem. Což jako, proč ne, že. Akorát tady nám to trochu hapruje s celkovou koncepcí výstavy, kde je několik dalších fotek spíš eroticky vyzývavých, navíc s použitím oblíbených fetišů jako jsou podvazkové pásy apod. Takže pak v tom lze vidět i příběh jiný, a sice, že je to fotka, která má za cíl ukojit či naopak stimulovat nějakého BSDM dominanta.

2 9
možnosti
PZ

P42a58v74e90l 77Z82e46m78a27n

7. 11. 2015 17:27

prapodivný blog, samozřejmě bez karmy Rv

1) akademie věd není soukromá firma !

2) feminismus a gender je spojován s různými "píp" , jednoduše protože si to zaslouží, zejména za svou agresivitu se kterou se zviditelňuje, a to paradoxně nejvíce v těch k ženám nejtolerantnějších společnostech

3) obviňovat český národ z "genderové negramotnosti" je prapodivné, ani nevím zda to mám brát jako pochvalu (že těm "moderním" nesmyslům dosud nepodlehl) nebo jako urážku "zdravého selského rozumu" když je zcela evidentní, že rovnost pohlaví je u nás (až na pár excesů z obou stran) normálním stavem na rozdíl od většiny světa (samozřejmě rovnost je myšlena jako nediskriminační pojem, protože už z biologických důvodů nikdy muži a ženy stejní nebudou)

23 7
možnosti
Foto

Feminismus má podle mě smysl v dobách / místech, v nichž ženy bojují o tak zásadní věci, jako je volební právo, právo na státní ochranu před násilím ze strany mužů nebo to, jestli je žena vůbec člověk nebo je věcí v mužově majetku. 

To, že ve společnosti přežívá spousta stereotypů (jak o ženských, tak o chlapech), je pravda a bude to tak vždycky a snaha "zakázat je zákonem" (viz zákonodárství proti diskriminaci) vede akorát k obcházení těch předpisů a jako bonus k tomu, že jsou ti "nediskriminovaní" na ty "diskriminované" naštvaní. 

Chlapi a ženský nejsou stejný. Pokud jde o rovnost, to je diskutabilní a záleží, jak ji chápeme. Je život obou stejně cenný? Bezpochyby. Jsou oba schopni téhož? Statisticky vzato nikoli, výjimky pomiňme. 

Hlavně ale ženské tady u nás a dneska netrpí v žádném područí (a pokud ano, tak to mají takový, jaký si to udělaly, není to žádná systémová záležitost), takže jde o... ehm, tu příslovečnou věc, o niž jde, pokud nejde o život. A jejich "boj za rovnost" mi tak přijde k smíchu.

56 8
možnosti
MO

Souhlasím s Vámi a uctivě smekám, madamR^:-).

13 2
možnosti
MO

Jo, ještě před nějakými 20 lety nějaký gender u nás nikdo neřešil a nikoho to netrápilo. Další zbytečná uměle vytvořená pavěda. Rv

A jak je psáno níže - to že mne nějaké soudružky feministky označí za genderově negramotného je mi úplně jedno.

15 5
možnosti
AN

A42d27a63m 58N87ě46m14e36c

7. 11. 2015 17:52

A před sto lety nikdo neřešil rasovou segregaci. A před pěti sty lety nikdo neřešil feudalismus. A před tisíci lety nikdo neřešil svobodu vyznání. Časy se mění a my se měníme s nimi. Jen někdo vždycky courá za čelem skupiny a remcá, že...

7 8
možnosti
PV

Tady se nekdo citi byt povolan vychvavat narod cesky, resp. alespon jeho cast... :D

5 2
možnosti
JM

Po přečtení autorova výplodu jsem získal stejný pocit. R^

0 0
možnosti

Mohli výstavu ponechat beze změny a pouze změnit v názvu "women" na "women, men and persons of other genders".

A kdyby někdo namítal, že na těch fotografiích jsou jenom ženy, tak mu odpovědět, že je to patriachální stereotyp předpodkádat, že když má někdo ňadra, tak to musí být žena.

14 0
možnosti
VM

Článek je napsán poměrně jasně. Je zajímavé, kolik lidí ho přesto nepochopilo.

2 1
možnosti

J65a61n 19Ď43o59u21b12a66l

7. 11. 2015 15:50

Páni, dost dobrý článek. A souhlasím s ním, rozhodně to je mnohem sympatičtější čtení než ty diskuze. R^

7 9
možnosti
KB

Možná jsem genderově negramotný a nijak mě to netrápí. Co si o mě případně myslí jedinci z nějakých genderových obskurních spolků je mi naprosto lhostejné.

27 4
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.