Diskuse

WTF, krize mužství?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Neřešim to. V létě chodim v kraťasech s kytarou přes rameno:-):-)

0 0
možnosti
TH

O te otcovske roli by se toho dalo napsat daleko vic. Nemyslim si, ze muzum "byla tato role odpirana". Je to trochu jinak, muzi si ji odepreli sami. Jejich patriarchalni svet se od zeny a jeji role dost ostre distancovali.

Zeny byla po tisicileti nadoba na oplodneni a vec, ktera se nachazi (nebo ma nachazet) v domacnosti. A nikde jinde. Ten ostatni svet patril muzum. Je to citit i dneska, existuji takove bonmoty, ze muz je ministr zahranici a zena je ta, co je v "panem" (opravdu?) v domacnosti....

0 0
možnosti
TH

"A jak je tato jistota pro některé zamindrákované muže důležitá, to můžeme pozorovat třeba v některých muslimských komunitách – tamní muži jsou ochotni pro udržení své nadvlády nad ženami ženy týrat a vraždit. Tak moc se cítí být ženami ohroženi. Tak moc nejistí jsou, když nemohou ženy ovládat."

Naprosto dokonale receno. R^

Karma.R^

1 0
možnosti
ES

Skvělé. Konečně někdo bere nás všechny pod jedno "křídlo" jako člověka.

Já to tak mám pořád a ty rozpory zažívám, ale s některými lidmi tohle vůbec neřeším. Mám ráda mužský svět, myslím přímé jednání, myšlení, akci.

Svět polarit by se měl sjednotit. Každý má v sobě mužskou i ženskou část, kterou rozvíjí díky vztahům. Učí se to opačné.

Tak se učme, milujme, prožívejme všechny své polatirty bez ohledu na to, zda jsme mužem či ženou. Spolupracujme a bavme se.:-):-):-)R^

1 0
možnosti
JC

Proč Kromaňonci vytlačili Neandrtálce do nebytí? Bylo to pro dělbu práce mezi pohlavími. Zatímco Neandrtálci chodil na lov společně, celá rodina, Kromaňonci nechávali ženy s dětmi doma. Proč? No přeci z lásky, aby žena nebyla zraněna a děti aby nebyly zabity. A co dělaly ty kromaňonské ženy doma u ohně? "Žvýkaly kůže" a šily pro své muže oblečení a chodily spolu s dětmi sbírat bobule a kořínky... Proč? No přeci z lásky, aby se muž nenachladil a aby se mohl najíst, i když se mu nepodaří nic ulovit. A toto období trvalao několikanásobně déle, než se lidé naučili používat motyku (ne pluhu) a později hák, aby ta ženami sesbíraná semena mohli zasít a sklidit jich pak více. (Proč? No přeci aby je mohli nechat zkvasit a vařit z nich pivo a ožírat se.) A i tehdy muži své ženy, bylo-li to v jejich možnostech, chránili před tou nejtěžší prací. Proč? No přeci z lásky, aby se moc neunavily a mohly se starat o jejich děti.

Zotročení žen bylo jen u některých národů, kmenů. U nás, Slovanů, tomu tak nebylo nikdy.

0 1
možnosti
VM

V59i88o25l61a 20M84o29d92r10á

15. 3. 2016 14:00

A tomu vážně věříte?;-(

1 0
možnosti
MP

Mýlíte se. Nebyla první dělba práce, neb dělba práce byla VZDY. viz třebal lov / sběr. Nicméně v prvotním MATRIARCHÁTU, kde měli muži cenu nástroje a mluvícího dobytka bez práva na účasti v spirituálním a duchovním životě kmene došlo k EMANCIPACI MUŽŮ a vniku "soft matriarchátu", kde již ženy nevykonávají scvoji moc otevřeně, ale skrytě pomocí manipulace, lží pomluv a zneužívání systému :-P

1 1
možnosti
TH

Vy jste teda legracni. V matriarchatu nikdo nikoho neutlacoval. Panove byli naprosto svobodni. Pouzijte logiku.

0 0
možnosti