Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestliže opravdu existuje 500 stránková analýza o „vyváženosti“ vysílání ČT o situaci na Ukrajině, tak se může jednat v podstatě jen o dobře zaplacenou objednanou „vědeckou“ práci. Faktem totiž je, že veřejnost vlastně neví, co se na Ukrajině událo a co se tam děje v současnosti. Takže není třeba dále uvažovat. Pochopitelně, že existuje výjimka. Tedy, že šíření neinformovanosti mezi občanstvem je dokladem pro tvrzení, že se jedná o vyvážené informování. To by však zase vyvolalo otázku, zda to je ta hlavní úloha veřejnoprávní ČT.

1 0
možnosti

vyváženost ČT neposuzuje sama televize, ale nezávislé instituce a je to hlavně o matematice - kolik minut měla každá partaj, kolikrát zazněl názor takový a kolikrát makový atd.

0 0
možnosti

Já se domnívám, že naše média vžda zprávy trochu zkreslovala. Ne, že by úplně lhala, ale pracovala tím způsobem, že nějaké zprávy potlačila, nějaké naopak zvýraznila. Nicméně v době uprchlické krize přestřelila, tím, že se poměrně jednoznačně postavila na stranu imigrantů. Byl to styl:

1. na fotkách ukazujeme především malé děti,

2. pokud mluvíme o sociodemografickém profilu uprchlíků, tak zdůrazňujeme, že jsou vzdělaní, velkou část tvoří rodiny s dětmi a pocházejí z válkou zničeného území.

3. pokud mluvíme o politice vůči imigrantům, tak zdůrazňujeme správný přístup západní Evropy a naopak kritizujeme přístup V4 a spol.

Časem se ovšem ukázalo, že realita je taková, že vzdělání imigrantů nestačí na požadavky evropského trhu práce, mezi imigranty tvoří podstatnou část muži bez rodin a že někteří pocházejí z území, kde jim žádné nebezpečí nehrozí a pouze je láká evropský sociální systém.

Naopak došlo k vlně násilností a i západoevropská média přiznala, že neinformovala objektivně. Výsledkem bylo, že důvěra v média obecně poklesla...

PS: Nemůžu si přitom nevzpomenout na naprosto neprofesionální přítup redaktorky ČT B. Kroužkové při rozhovoru s M. Konvičkou. To byla jedna z vlaštovek přinášejících pokles důvěry

3 1
možnosti

Chyba je také v sympatické paní Lucii.;-€ "Kvality" Jana Kavana jsou známé dlouhodobě.;-O;-O;-O Proč zve podobné lidi?

1 0
možnosti

Pozvala ho tam, protože předsedal valnému shromáždění OSN. A šlo o současný postoj OSN k Izraeli.

0 0
možnosti

Na Českou televizi se už vůbec nedívám. Můj zájem o ni postupně zcela vychladl. Dlouhodobá snaha a manipulaci s lidmi na vědomé i podvědomé úrovni, užívání demagogických postupů, polopravdy, zamlčování, štvaní... ne, s touto televisí a jejími zaměstnanci už nechci mít nic společného. Proto Vám nemohu dát ani za pravdu, ani Vám oponovat, neboť jsem ten pořad neviděl a neuvidím ho.

Česká televize by měla být privatisována a byl by pokoj.

1 0
možnosti

To s tím Kavanem bylo v rádiu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.