Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nms

16. 3. 2012 9:55
Co je důležitější?

nepohodlí dítěte při měnění domovů nebo ztráta osobního vývoje výchovy a citu s rodičem? Ti co zde preferují svěření dítěte do péče hlavně matce nechtějí nejlepší zájem dítěte ale matky a neuvědomují si že tím poškozují i tu matku protože pak ta žena dostává logicky při vstupním pracovním pohovoru otázku zda má děti a zpravidla proto i menší mzdu,ale to přeci nevadí že ,ona si to na alimentech plně vynahradí

0 0
možnosti

novaema

10. 3. 2012 15:01
ach jo!

kdyby se lidé nerozcházeli a uměli se domluvit, nepotřebují střídavou péči pro děti!!!Jak se otec chce domlouvat s matkou svých dětí, kterou mlátí o střídavé péči???a mluvit o blahu a výchově dětí??? celý text je jen slátanina a hra si na něco......!

1 0
možnosti

Igor Indruch

13. 3. 2012 16:56
Re: ach jo!

S kým mám tu čest? ;-)

0 0
možnosti

Egerie

6. 3. 2012 22:16
Ano střídavce, POKUD (jak píšete) si jí samy děti přejí

V tom případě vám držím palce.

S článkem ale příliš nesouhlasím (nebo mu nerozumím?), pochopila jsem jej jako lobování za PLOŠNOU střídavku. Proč by střídavá péče měla být spravedlivější, než kupř. společná péče, na které se rodiče dohodnou? :-) Resp. pro koho spravedlivější? Z pohledu matky, otce, dítěte?

A dokonce v článku vidím rozpor - v úvodu striktně 50:50, v závěru "staral se, pečoval...?"atd. Takže jak je to tedy podle vašeho názoru? 50:50 vždy nebo jenom když se "staral a pečoval"? ;-)

3 0
možnosti

Igor Indruch

6. 3. 2012 22:25
Re: Ano střídavce, POKUD (jak píšete) si jí samy děti přejí

Článek vychází z několika předpokladů:

1) otec i matka by si měli být v případě řízení o svěření dětí do péče před zákonem rovni. 

2) tuto rovnost nestačí pouze proklamovat, je třeba ji také nějak technicky zajistit

Společná péče by byla také vhodná, ale ta je v praxi realizovatelná ještě obtížněji než střídavku. To, co nazýváte PLOŠNOU střídavkou by mělo být výchozím uspořádáním. Tj. že by tak soud rozhodl ve všech případech, kdy by na základě pádných argumentů jednoho či druhého rodiče nedošel k závěru, že střídavá péče není vhodná. Pokud jde o Vaši námitku „staral se, pečoval“ - ano. Pokud se opravdu „nestaral, nepečoval“, může to být použito jako argument proti sřídavé péči.

1 0
možnosti

vlahu

6. 3. 2012 22:15
ONA

myslím, že by si tento i další Vaše přínosné články zasloužily přečíst i čtenářky blogu Ona (včera,  dnes a zítra) :-)

1 0
možnosti

Anche

6. 3. 2012 18:11
ANO střídavé péči

Hlavně aby s ní tatínkové začali hned po narození. Oni ti největší křiklouni většinou nechají ženě na krku děti i domácnost, ještě k tomu prudí, že doma nic nedělá. A když se pak žena sebere a odejde tak začnou křičet jak i oni mají právo vychovávat svoje děti ..... zakládají střídavky a ligy otců....

Všechny prima chlapy, kterých se uvedený popis netýká, zdravím.

6 0
možnosti

Le comte de Monte-Cristo

6. 3. 2012 20:38
Re: ANO střídavé péči

Milá dámo, takové jako vy bohužel "zapomínají", že táta třeba dře od rána do večera v práci, protože kdyby šla do práce žena, nedokáže tolik vydělat a rodina se bude mít hůř. A ani to sama nechce takhle se dřít. Pak po něm ale chce, aby ještě večer vynesl koš a vyluxoval, a když se s ním ze svého rozmaru rozejde, nezapomene mu omlátit o hlavu, že byl málo s dítětem.

3 0
možnosti

www.stridavka.cz

6. 3. 2012 17:15
Dva domovy jsou více než jeden rodič

A ten apel v článku na zodpovědnost obou rodičů je také potřebný.

5 0
možnosti

Aretta

7. 3. 2012 10:33
Re: Dva domovy jsou více než jeden rodič

Určitě! Čím víc domovů, tím štastnější dítě! Model dvě maminky a dva tatínci je dobré provizorium, ale samozřejmě čím víc, tím líp. Neošklíbala bych se a započítala i Dětské domovy!

3 0
možnosti

astrudina

6. 3. 2012 17:12
To je marná debata, chudáci děti!

Těm čas nestojí, nemůžete jim říci - promiň, my jsme s maminkou měli pár let trochu napjatých, ale teď začneme znovu a lépe... to už je vše ztracené a vaše dítě - taky!

3 0
možnosti

p_c

6. 3. 2012 17:24
Re: To je marná debata, chudáci děti!

Chudáci děti, které jsou odtrženy od rodiče, které jsou polosirotci. Pokud já mám zkušenost, dítě střídavou péči snáší velmi dobře a nečiní mu nejmenší potíže

5 0
možnosti

p_c

6. 3. 2012 17:05
Karma

A taky chci říct, že se stridavkou pešanuv jedendomov nelze srovnávat. Tam píší lidé anonymně, protože vědí, že jsou to blbosti, které se podepsat nedají. Naprosto seriozní web je ligaotcov.sk

3 0
možnosti

astrudina

6. 3. 2012 17:07
Re: Karma

jo, tak Slovenska se panu C. zachtělo! Tam se píše lépe, lesicatko má pro vás pochopení, ne?;-D

1 0
možnosti

Gwendolyn!

6. 3. 2012 16:58
Po vcerejsi diskusi jsem cekala jiny clanek

Jeden den stavime model a nestihneme to, a za 14 dni uz treba ztratime zajem to dostavet.. mezitim se deje neco jineho. Pokud jde o KONTINUITU, tak tu presne dite ztraci, protoze sotva se vybali, uz zase jde. Od matky k otci, od otce k matce. Neni to hladky prubeh, je to jako u steracu, nahoru, dolu, nahoru, dolu. Ono nikdy nic neni 50/50, kdyz se jedna o dva lidi a cas/praci. Rovne podminky nebudou. Stridava pece je extremne narocna na lidi i cas. Dite by melo mit rodice blizko sebe, jednu skolu, jedny kamarady a hlavne extremne rozumne rodice, kteri spolu bajecne vychazeji i po rozchodu a jsou ochotni se na vsem domluvit, nepomlouvat druheho rodice. Jenze to je ten ideal. V praxi ma kazdy rodic noveho partnera a obcas nove deti, dite se citi osamele, stehuje se sem a tam, ale nema pevny domov.

5 0
možnosti

bila pani

6. 3. 2012 17:01
Re: Po vcerejsi diskusi jsem cekala jiny clanek

Právě, taky jsem čekala jiný článek. Zajímalo by mě, co tu změnu způsobilo.

1 0
možnosti

Igor Indruch

6. 3. 2012 15:13
Re: Co vy na to?

Nebudu se na to dívat z jediného důvodu: Je to ze stránek http://www.jedendomov.cz. To je podobná parta jako stridavka.cz, akorát na druhé straně barikády.

1 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.